23948sdkhjf

System Frugt købt af kapitalfond

Odin Equity Partners har købt 80 pct. af aktierne i System Frugt for et trecifret millionbeløb af stifteren Jørgen Danielsen, der beholder lille aktiepost.
Den seksdobbelte gazellevirksomhed System Frugt, er solgt til den danske kapitalfond Odin i konkurrence med flere andre fonde.

Stifteren Jørgen Danielsen beholder 15 pct. af aktierne i System Frugt og de resterende 5 pct. af aktierne ejes af den eksisterende ledelse, skriver Børsen.

Vil stå stærkere
- Med Odin som partner vil System Frugt stå stærkere til at klare sig både i Danmark og internationalt i fremtiden, siger Jørgen Danielsen.

System Frugt beskæftiger 140 medarbejdere i Danmark og 50 på virksomhedens fabrik i Izmir i Tyrkiet, System Multifood, der siden etableringen i 2002 primært har forarbejdet og pakket soltørrede abrikoser, figner og tomater.

Førende i Danmark
Med en markedsandel på 75 pct. er System Frugt den førende leverandør i Danmark til supermarkedskæder, fødevaregrossister og specialbutikker af frisk frugt og grønt samt tørrede frugter og bær, nødder, krydderier og visse kolonialvarer.

Bruttoresultatet blev 83 mio. kr. og overskuddet før skat 23 mio. kr. i 2008/2009.

Den 53-årige Jørgen Danielsen fratræder som adm. direktør for System Frugt og afløses af den 32-årige hidtidige indkøbs- og marketingchef Steffen Molberg, skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109