23948sdkhjf

Arla flytter arbejdspladser til Polen

Mejeriet investerer 55 mio. kr. i nye maskiner til at skære ost i skiver. 57 arbejdspladser forsvinder i de danske afdelinger og nogle jobs rykkes til Polen.
I fremtiden skal Arlas skæreost kun skæres i skiver tre steder: Götene i Sverige, Nr. Vium i Danmark, og Tychowo i Polen.

Det betyder store besparelser men også en række tab af arbejdspladser.

Trist beslutning
Medarbejderne i Arlas afdelinger for osteforædling i Götene i Sverige samt Taulov og Nr. Vium i Danmark, fik i går at vide at et antal arbejdspladser forsvinder, når de gamle maskiner næste år erstattes af mere effektive maskiner.

Taulovs skiveafdeling lukker helt og 32 job forsvinder. 25 job forsvinder i Nr. Vium mens 64 arbejdspladser fastholdes. I Götene forsvinder også et antal jobs, men præcist hvor mange bestemmes ved faglige forhandlinger.

- Det er en trist beslutning for de ansatte, der mister deres job, men med den nye investering har vi sikret fremtiden for de øvrige arbejdspladser på et område, som andre brancher flytter til udlandet, siger Dan Kolding, produktionsdirektør i Arla Foods.

Tjenes ind på tre år
I dag bruges der omkring 12 timer på at levere et ton skivet ost, men med de nye skivemaskiner kan arbejdet gøres på tre timer.

Arla sparer omtrent 55 millioner svenske kroner på investeringen, som tjenes ind på tre år.

Omkring fire procent af den osteskivning, som i dag udføres i Danmark flyttes til Polen. Her oprettes 11 nye arbejdspladser, så der i alt vil være 29 medarbejdere på Arlas fabrik i Tychowo.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11