23948sdkhjf

Det sker: Konference om at bevare plantesorter

I Randers afholdes der en konference med fokus på at bevare mangfoldigheden af genetiske ressourcer indenfor fødevare- og jordbrugsplanter og sikre dem for eftertiden.
Kommunerne skal være med til at bevare den store mangfoldighed af genetiske ressourcer indenfor fødevare- og jordbrugsplanter og sikre dem for eftertiden gennem en bæredygtig udnyttelse.

Men det handler langt fra kun om kulturarv og miljø. Det handler også om, at det kan være en sund og fornuftig forretning.

Gamle sorter og arter
Randers Kommune er fx i samarbejde med Randers Regnskov i færd med at opbygge en klynge af fødevarevirksomheder, som vil satse på produkter med baggrund i gamle sorter og arter.

Randers Regnskov har i samarbejde med Randers Kommune plantet mere end 50 gamle sorter af æbler, kirsebær og pærer på arealerne uden for regnskoven. Planterne kommer til at fungere som en backup eller det man også kalder en levende genbank.

Blandt konferencens foredragsholdere er fødevareminister Henrik Høegh, innovationschef Palle Kjær Pedersen fra virksomheden Lantmännen Unibake, Skives borgmester Flemming Eskildsen og viceborgmester i Randers Kommune, Steen Bundgaard.

Konferencen afholdes torsdag den 28. oktober 2010

Se program og tilmelding .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082