23948sdkhjf

Naturlig farve: Slut med den kedelige blå

Ny metode er afprøvet med succes hos Premier Is
Teknologisk Institut har sammen med en række partnere udviklet en ny, skånsom oprensningsmetode til ekstraktion af blå farve fra spirulina-alger. Produktet er testet af i flødeis i samarbejde med Premier Is - og med et flot, naturligt blåt produkt som resultat, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

Eksisterende naturlig, blå farve giver kedelig og grå is, nævner instituttet og gør opmærksom på, at naturens egne farver sjældent har de samme egenskaber som de syntetiske. Farvetonen ændres over tid ved påvirkning fra lys, varme eller pH-ændringer, og her er blå farve en særlig udfordring. Ved produktionen af is pumpes der store mængder luft ind i ismassen, hvilket får de nuværende kommercielle, naturlige, blå farver til at blive gråblå og kedelige.

Premier Is, Caldic Ingredients Denmark, Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi ved Syddansk Universitet samt Teknologisk Institut er derfor gået sammen om at udvikle en metode til produktion af en stabil, naturlig, blå farve ud spirulina-alger.

- Alle is skal jo ikke være blå, men nogle gange vil vi gerne lave noget sjovt rettet mod børn uden at gå på kompromis med det naturlige. Forbrugerne vil den vej, og vi bruger jo i forvejen naturlige ingredienser som fløde og sukker. Eksisterende kommercielle, naturlige, blå farver løser ikke opgaven, da de ikke giver en klar blå farve, siger produktudviklingschef Jørgen Sølvhøj fra Premier Is til hjemmesiden.

Leder efter nye partnere
Partnerkredsen leder nu efter kommercielle samarbejdspartnere til færdigudvikling og kommercialisering af det naturlige, blå farvestof.

- Vi skal have en partner, som er ekspert i at gøre det naturlige, blå farvestof kommercielt tilgængeligt til en rentabel pris. Vi har metoden, den skal blot rettes til. Potentialet ligger ikke kun i is men også kager, slik eller chokolade, nævner Jørgen Sølvhøj.

Specialist Hanne Bjørn Høiby fra Teknologisk Institut uddyber:

- Skal potentialet for et danskproduceret, naturligt blåt farvestof realiseres, skal der nogle flere aktører på banen. Vi leder efter virksomheder, der har kompetence og faciliteter til ekstraktion og membranfiltering, og hvor det passer ind i deres forretningsstrategi at være på markedet for naturlige farvestoffer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156