23948sdkhjf

Danish Crown køber tysk svineslagteri

Kødkoncernen har underskrevet en aftale om at købe det tyske svineslagteri D&S Fleisch, der med 3,5 mio. slagtninger årligt er Tysklands fjerdestørste slagteri.
Aftalen er blandt andet betinget af en godkendelse fra konkurrencemyndighederne, men begge parter har en forventning om, at en godkendelse kan opnås i løbet af kort tid.

Med 3,5 mio. slagtninger årligt er D&S Fleisch Tysklands fjerdestørste slagteri, og Danish Crown opfylder med købet endnu et konkret punkt på planen DC Future.

- Igennem de senere år har det tyske marked og økonomien omkring tyske slagterier repræsenteret en væsentlig udfordring for Danish Crown. Derfor vurderede vi allerede for halvandet år siden, at vi vil kunne opnå en betydelig effekt ved at være aktiv på det tyske råvaremarked, og nu har vi fundet den optimale løsning, siger Danish Crowns CEO Kjeld Johannesen.

Det naturlige skridt
Tyskland er i forvejen et væsentligt marked for Danish Crown, og et tysk slagteri til tyske slagtesvin vil give en adgang til markedet, som kommer hele koncernen til gode.

- Vi har i dag gode erfaringer med fersk kød både i Sverige, UK, og Polen, og Tyskland er det næste naturlige skridt. Som i de øvrige lande, hvor vi har slagteaktiviteter, er det hensigten, at det er lokale, tyske svin, vi vil slagte. Det betyder også, at det ikke umiddelbart får indflydelse på de danske arbejdspladser, siger Kjeld Johannesen.

Udvider kapaciteten
Udover slagteanlægget i Essen (Oldenburg) overtager Danish Crown D&S Fleisch’s andet slagteanlæg i Cappeln. Danish Crown planlægger ikke blot at videreføre anlægget i Essen med den nuværende kapacitet, men at udvide kapaciteten og beskæftigelsen i fremtiden.

Indtil nu har D&S Fleisch været et privatejet selskab.

- Vi har igennem nogen tid arbejdet på at finde den rigtige køber til vores slagteri, og valget faldt på Danish Crown, fordi de med deres adgang til verdensmarkedet passer godt til den forretning, D&S Fleisch har bygget op, siger Herbert Dreckmann, en af ejerne af D&S Fleisch.

D&S Fleisch producerer både til detailhandel, forarbejdningsindustri og eksport, og svineleverancerne sker på baggrund af kontrakter, som Danish Crown overtager ved købet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111