23948sdkhjf

Irma åbner Danmarks første svanemærkede butik

Nu bliver det nemmere for forbrugerne at finde en dagligvarebutik, der har garanti for at kunne leve op til Svanens skrappe miljøkrav.
For første gang får en dansk dagligvarebutik nemlig det officielle nordiske miljømærke Svanen.

Det er Irma på Islands Brygge 79E i København, som miljøminister Karen Ellemann torsdag den 7. oktober 2010 klokken 14.00 tildeler Svanen til Irmas adm. direktør Alfred Josefsen. Det vil blive markeret ved en reception for både butikkens kunder, medarbejdere og andre interessenter klokken 14-15.

Svanemærket stiller krav
For at blive svanemærket skal en butik have en høj andel og et bredt sortiment af både miljømærkede og økologiske varer. Butikken skal være omhyggelig med at spare på energiforbruget (det mindsker CO2-udledningen). Samtidig stiller Svanen krav til, at butikken har et effektivt køle- og frysesystem. Desuden har de svanemærkede butikker pligt til at nedbringe mængden af affald. Bl.a. ved at sortere affaldet, så det kan blive genanvendt.

Dertil kommer at butikken skal anvende miljømærkede rengøringsmidler og tage hensyn til miljøet ved varetransport til butikken - blandt andet.

- Vi er glade for at kunne give forbrugeren endnu et tilbud, der gør det nemmere at handle mere miljøvenligt. Irma på Islands Brygge lever nu op til de skrappe krav Svanen stiller til alt lige fra økologi, et lavt energiforbrug til rengøring og transport af varer, siger projektleder Heidi Bugge fra Miljømærkning Danmark.

Krævende proces
Det har været relativ en lang proces, hvor butikken er blevet målt på seks forskellige områder, men Alfred Josefsen er glad for, at Irma har valgt at bruge ressourcer på projektet:

- Det er naturligt, at det er Irma, der rykker først på dette område. Gennem mange år har vi meget bevidst arbejdet på at have det største udvalg inden for økologiske og miljømærkede varer, og vi ved, at det er noget, der er vigtigt for vores kunder. At blive svanemærket har samtidig givet os nogle erfaringer, der vil være nyttige for os i vores arbejde med fortsat at blive mere hensynsulde over for miljøet med hensyn til energiforbrug og de øvrige elementer, siger Alfred Josefsen.
Læs mere om: Irma
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094