23948sdkhjf

Langsand Laks har fundet årsagen til mystisk massedød

Forgiftning var skyld i, at 250 tons laks døde i vestjysk anlæg
I første omgang var det et mysterium, hvad der i sidste måned fik 250 tons laks til at dø i løbet af et enkelt døgn på laksefarmen Langsand Laks i Hvide Sande.

Men nu er det opklaret: Massedøden skyldtes en svovlbrinte-forgiftning.

Det oplyser Atlantic Sapphire, som ejer Langsand Laks, i en pressemeddelelse, skriver det norske medie iLaks på sin hjemmeside.

Ifølge pressemeddelelsen skabte forureningen iltmangel, hvilket "ikke er er en usædvanlig årsag til høj dødelighed i opdrætsanlæg".

Laksedøden i Hvide Sande blev undersøgt af en stribe både norske og danske eksperter og myndigheder, og deres resultater er blevet vurderet af tre uafhængige eksperter inden for fiskevelfærd. De har alle konkluderet, at en svovlbrinte-forgiftning har skylden.

Atlantic Sapphires direktør, Johan E. Andreassen, siger til mediet, at han er glad for, at årsagen ikke var sygdom eller teknologi, men letløselige designudfordringer.

Ifølge iLaks har virksomheden fået bekræftet, at forsikringen dækker op imod 90 procent af tabet. Langsand Laks forventer at være klar med laks i fuld størrelse igen om 10-12 måneder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078