23948sdkhjf

Fiskeindustriens lønforhandlinger går i.....fisk

Fagforbundet 3F oplever, at flere og flere tillidsfolk indgår lokaloverenskomster, hvor en del af lønnen er en såkaldt fremmødebonus.

Den kan betyde, at man mister hele bonusbeløbet for lønperioden, hvis man er syg og ikke møder på arbejde, og den ordning var årsag til sidste uges stejke hos Sæby Fiske-Industri, som nu er ophørt.

Hverken Sæby-medarbejderne eller 3F bryder sig om ordningen, skriver regionalavisen Nordjyske Stiftstidende:

- Jeg synes, at fremmødebonus er direkte ulækker. Det er vi absolut ikke tilhængere af. Hvis der er problemer med, at folk ikke møder på arbejde, så burde man kigge på arbejdsforholdene i stedet for, siger Finn Jenne, 3F-formand i Frederikshavn, til avisen.

Han medgiver, at der har været problemer med sygefravær i branchen, men mener ikke, at det er så udbredt længere. Derfor bør arbejdsgiverne ikke bruge det som undskyldning.

Dansk Industri mener, at virksomhederne skal være varsomme med at indføre ordningen:

- Vi har ingen målinger af, om det reelt nedbringer sygefraværet at indføre fremmødebonus. Virksomhederne skal holde øje med, hvorvidt det reelt gør det. Hvis ikke, så synes jeg, de står sig bedst ved at afskaffe ordningen igen, siger Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef, Dansk Industri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078