23948sdkhjf

Just-eat.dk stævnes af konkurrenter

Internetportalerne e-takeaway.dk og Pizza.dk stævner Just-eat.dk med et samlet erstatningskrav på 21,8 millioner kroner.
Madportalerne e-takeaway.dk og Pizza.dk vælger nu at stævne konkurrenten Just-eat.dk for et samlet erstatningskrav på 21,8 millioner kroner, skriver Erhvervsbladet.

Stævningerne, der er indgivet som to selvstændige retssager, går på at Just-eat.dk med en markedsledende position inden for online bestilling af take away har begrænset konkurrencen på markedet.

Påstanden går blandt andet på, at mange pizzeriaer har følt sig tvunget til at opsige deres aftaler med portalerne e-takeaway.dk og pizza.dk, fordi de var bange for at miste deres omsætning gennem Just-eat.dk, som ifølge de to konkurrenter har lagt pres på pizzeriaerne for at få dem til kun at benytte en online-kanal til salg af take away.

Store økonomiske tab
- Stævningerne vedrører fortiden, men også nutiden i og med, at vi er blevet modarbejdet i vores forsøg på at opbygge en omsætning med de kunder, vi havde fået koblet på vores portaler. Det har haft en stor konsekvens for os – og medvirket store økonomiske tab inden for pizzasegmentet, hvor tæppet blev trukket væk under os, og vi mistede både pizzeriaer og forbrugere, siger partner og direktør i e-takeaway.dk, Thomas Cort Hansen til Erhvervsbladet.

Direktør Morten Larsen meddeler, at Just-eat.dk ikke får sved på panden over den henvendelse, der er kommet fra e-takeaway.dk og Pizza.dk. Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men siger, at det ikke er første gang, Just-eat.dk modtager henvendelser fra e-takeaways.dks advokat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078