23948sdkhjf

Irma tæt på ny verdensrekord i økologi

I sidste uge gjorde Irma et forsøg på at slå sin egen uofficielle verdensrekord i salg af økologiske varer. En af butikkerne havde en økologisk andel på hele 53,7 procent.
Målet var at slå rekorden, som blev sat i oktober 2009. Her udgjorde det økologiske salg 34,3 procent af det totale salg i kæden i en uge.

Det lykkes at komme tæt på, men ikke at slå rekorden fra sidste uge. Resultatet blev en økologi-andel på 33,3 procent.

Samme mængde økologiske varer
Det dækker over, at der er solgt cirka den samme mængde økologiske varer som sidste år, men gennemsnitligt er de blevet lidt billigere og derfor er den samlede andel lidt lavere.

- Det er stadig et fantastisk resultat og udtryk for et ekstremt stort salg af økologiske varer på en uge. Når det alligevel ikke er lykkedes at komme over sidste års andel, er forklaringen nok først og fremmest, at priserne på en del økologiske varer er faldet i løbet af i år. Derfor skulle vi i år sælge ekstra store mængder for at slå rekorden, siger indkøbschef Hans Christian Ipland, Irma.

Stigning i salget
For hele året har Irma haft en stigning i salget af økologiske varer, så andelen af den samlede omsætning nu nærmer sig 22 %.

Den butik i Danmark – og dermed i hele verden – der opnåede den højeste andel er Irma i Torvegade på Christianshavn, der fik en andel på 53,7 procent.

Nummer 2 er Irma Tagensvej på Nørrebro, der nåede en andel på 42,5 procent. Ellers er der en pæn geografisk spredning. Dog er det værd at bemærke, at de nye Irma butikker vest for Storebælt er flot med. Irma Risskov er nummer 12 ud af 81 butikker med en andel på 39,2 procent. Irma Hasseris i Aalborg er nummer 27 med 36,2 procent.

Økologisk vin tabte terræn
Et af de vareområder, der havde størst fremgang, var økologisk kaffe, der opnåede en andel på over 50 procent. Derimod tabte økologisk vin en smule terræn, og salget faldt til under 40 procent salg af vareområdet.

- Alt i alt er der mange meget opmuntrende ting, og vi vil derfor igen om et år gøre et nyt forsøg på at slå vores egen rekord i salg af økologiske varer i et supermarked, som sælger både konventionelle og økologiske varer, siger Hans Christian Ipland.
Læs mere om: Irma
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079