23948sdkhjf

Sønderjyder klar med verdens første svanemærkede burgerpapir

Abena giver fastfoodforhandlere nye muligheder
Fastfoodemballage er blevet skarpt kritiseret for at være tilsat fluorstoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Men nu introducerer den sønderjyske virksomhed Abena verdens første svanemærkede burgerpapir. Papiret er både bæredygtigt produceret og uden tilsatte fluorstoffer, fortæller Abena i en pressemeddelelse.

- Der er i øjeblikket stort fokus på skadelige kemikalier i fødevareemballage, blandt andet fluorstoffer, hvoraf mange er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Vi er derfor glade for, at landets mange fastfoodforhandlere nu får mulighed for at tilbyde deres kunder svanemærket burgerpapir og dermed sende et tydeligt signal om, at papiret ikke er tilsat fluorstoffer, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Det svanemærkede burgerpapir er ifølge Abena fremstillet på den mest miljøvenlige måde med anvendelse af lovligt fældet træ, som kan spores.

-Vi gør meget for at mindske aftrykket på miljøet både i vores egen produktion og gennem hele værdikæden. Miljøhensyn og svanemærkningen af vores produkter er blevet en del af vores dna. Derfor er jeg stolt af, at vores i forvejen store sortiment af svanemærkede produkter nu også omfatter verdens første svanemærkede burgerpapir. Her er miljøbelastningen så lille som mulig, kemikalierne lever op til skrappe krav, og selv når kunderne bestiller kundetryk på papiret, så er er farverne svanemærke-godkendte, hvilket er ret unikt, siger Abena-direktør Arne Terp-Nielsen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078