23948sdkhjf

Danske mikrobryggerier har udsigt til svære tider

Over halvdelen af de danske mikrobryggerier tabte penge på driften sidste år. Coop vil fremover importere flere udenlandske øl.
Dagbladet Børsen har foretaget en gennemgang af 2009-regnskaberne fra 51 små bryggerier, som dokumenterer den barske virkelighed for danskproduceret øl.

Af de 51 små bryggerier i analysen kører 11 bryggerier, svarende til 20 pct., med negativ egenkapital. Det betyder, at de enten har fået eller skal have skudt ny kapital ind fra aktionærkredsen, skriver Børsen.

Mere professionelle
Godt halvdelen (26 ud af de 51) oplevede et fald i driftsindtjeningen (ebit) sidste år, mens 28 af de 51 bryggerier i undersøgelsen tabte penge på driften i 2009.

Og kravene til bryggerierne har ændret sig markant.

- De skal være mere professionelle i dag for at klare sig. Da bølgen af specialøl skyllede ind over landet, var der nærmest fri adgang for alle, der kunne brygge øl. Kravene til også at være skarp på salg, markedsføring og økonomistyring er taget til, siger Niels Hald, der er direktør i Bryggeriforeningen til Børsen.

Billigere udenlandske øl
Coop oplever fremgang på specialøl, men væksten er drevet af udenlandsk øl, hvor Coop selv importerer mere og mere, og så er det drevet af mellemmærkerne såsom Willemoes fra Vestfyen.

Mens salget af specialøl i Coop målt i værdi er steget ca. 20 pct. i år sammenlignet med sidste år, er salget af dansk mikrobryg faldet ca. 15 pct.
Læs mere om: coop
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094