23948sdkhjf

Skærpet rygepolitik på Kohberg giver utilfredshed

Ny rygepolitik på Kohberg betyder, at hver cigaret koster ca. 45 kr. Overtrædelse af rygepolitikken betyder afskedigelse uden yderligere varsel. Den første ryger er fyret.
Med Kohberg Bakery Groups nye rygepolitik, der trådte i kraft den 1. juli i år, blev der indført totalforbud mod rygning på matriklen.

Samtidig skal de ansatte tage arbejdstøjet af, trække i civil og gå udenfor porten for at ryge, oplyser NNF.

Uanset om de bruger otte minutter på deres rygepause eller et helt kvarter, bliver de minimum trukket for et kvarter. Natholdet på lageret har en timeløn på omkring 185 kr. Derfor koster en cigaret nu over 45 kr. i tabt løn.

Skærpet rygepolitik
Baggrunden for den skærpede rygepolitik er ifølge HR chef, Nanna Noe hygiejnemæssige forskrifter.

- Indtil 2009 var der totalt rygeforbud på virksomheden. Det lempede vi i 2009, så de ansatte kunne ryge på særlige steder med respekt for hygiejnemæssige regler. Men det var der desværre enkelte medarbejdere, der ikke kunne finde ud af at overholde. Vi fandt cigaretskodder rundt omkring og delte advarsler ud til dem, der overtrådte reglerne. Men det løste ikke problemet. Derfor har vi fundet det nødvendigt, at indføre totalt rygeforbud. Og det er gennemført med fuld opbakning fra et enigt samarbejdsudvalg, siger Nanna Noe til NNF.

Handler hen over hovedet
Dét med det enige samarbejdsudvalg står tillidsrepræsentant Carsten Michael Pedersen uforstående overfor.

Ifølge ham blev rygepolitikken uden videre meldt ud, og Carsten Michael Pedersen oplever, at ledelsen har skabt et unødvendig dårligt arbejdsklima ved at handle hen over hovedet på de ansatte i Tåstrup.

Første fyreseddel er uddelt
- Det er meget forståeligt at dem, der godt kan finde ud af at respektere reglerne, føler det urimeligt, at de nu også kommer til at bøde for de kolleger, der ikke kunne. Det er smadderærgerligt, at få har ødelagt det for de mange, siger HR-chef Nanna Noe.

Hun understreger dog, at når de ansatte stempler ud og forlader arbejdspladsen for at ryge, så er de jo ikke til rådighed.

At rygerne skal tage den nye rygepolitik alvorligt understreges af, at den første ryger har fået sin fyreseddel, oplyser NNF.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095