Langenæsbageriet i Århus flyttede i foråret ind i nye og topmoderne lokaler.
Siden da har bagermester Michael Spottag solgt omkring 30 procent mere, end han gjorde i det gamle bageri, skriver NNF.
I det nye bageri skal svendene hverken slæbe på mel eller dej. Mel bliver leveret direkte i en silo, og derfra bliver det suget op og blæst via et rørsystem direkte ud i æltekarret. Når dejen er æltet, transporteres den videre med en såkaldt kipper, der også løfter dejen op på bordet.
Bageriet er også udstyret med 11 computerstyrede skabe til både hævning og indfrysning, køl og frost. I alt er der plads til 450 stik.
Det nye bageri har kostet 40 millioner kroner. De 3,1 million kroner har Michael Spottag fået fra EU. Til gengæld skal bagermesteren samle erfaringer, som han skal give videre til kolleger.
Han har allerede haft besøg af adskillige bagere fra nær og fjern.
- I oktober får vi besøg af 26 bagere fra Holland, fortæller bagermester Michael Spottag til NNF.