23948sdkhjf

Arla vil i Guinness Rekordbog med madpakkebørnene

Smører du madpakker hver dag? Og mangler du inspiration til at få dit barn på banen? Så er der god grund til at komme forbi Arlas Gode Madpakkebord ved Tangkroen i Aarhus den 2. og 3. september.

Her vil være et 300 meter langt bord fyldt med friske råvarer, og madpakkespecialister står klar til at hjælpe. Du kan også møde TV-kokken Louise Lorang, som vil dele ud af sine bedste tips til madpakken.

Rugbrødsmadder, gnavegrønt og ostehaps. Ni ud af ti midtjyske skolebørn har madpakke med hver dag.

Og nu inviteres midtjyske familier med skolebørn til at gentænke madpakken. Den første weekend i september stiller Arla nemlig skarpt på madpakken, som en del af at Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Arlas Gode Madpakkebord er et 300 meter langt bord fyldt med råvarer lige fra frugt og grønt til brød, pålæg og spreads. De skal laves til lækre madpakker, som børnene selv smører med hjælp fra deres forældre og Arlas madpakke-specialister. Og der skal smages, duftes og eksperimenteres. Alle børnene får udleveret en lækker madkasse til madpakken, som de må tage med sig hjem.

- Vi glæder os til at give børn og forældre ny inspiration til madpakken, og vise hvordan madpakken kan gøres til en hyggelig ting som laves i fællesskab i familien. Vi står klar med 20 madpakkespecialister, som vil hjælpe børn og forældre med at smage og dufte og give tips til at lave madpakken – også med nye råvarer, som børnene måske ikke har smagt før. Vi vil nemlig gerne bidrage til at give næste generation gode og sunde madvaner, fortæller Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.

Vær med til at lave Guinness rekord for verdens længste madpakkebord
Udover at få en god oplevelse i familien og ny inspiration til madpakken, kan du måske også komme i Guinness Rekordbog. Med det 300 lange bord har Arla nemlig søgt om at blive optaget med en ny rekord for verdens længste madpakkebord for skolebørn.

- Der findes ikke nogle, der tidligere har lavet et madpakkebord på 300 meter. Vi har derfor ansøgt om få initiativet i Guinness Rekordbog. Vi håber, at børn og forældre fra hele Midtjylland vil komme og hjælpe os med at slå tidligere rekorder og få Aarhus Kulturhovedstad i Guinness Rekordbog, siger Jakob B. Knudsen.

Louisa Lorang giver 6 gode råd til madpakken

Madskribent og TV-kok, Louisa Lorang, er en del af Arlas Gode Madpakkebord. Hun vil stå i TV-køkkenet og dele ud af sine bedste tips og tricks, og TV 2 vil sende live fra køkkenet lørdag den 2. september. Men allerede nu løfter Louisa Lorang sløret for gode råd til madpakken:

- Madpakken skal give energi til leg og læring i skolen. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at den smager godt, og at børnene har lyst til at spise den. Og det bliver kun sjovere, når børnene selv har været med til at lave den. Lad derfor børnene komme på banen. De kan både hjælpe med at finde på, handle ind og smøre madpakken. Et godt tip er eksempelvis at bage noget sammen i weekenden, som kan fryses ned og bruges i madpakken i løbet af ugen, siger Louisa Lorang.

De 6 gode råd til madpakken:

- Lad de helt små børn være med til at vælge retter, snacks eller grønt til madpakken.

- Lad de lidt større børn deltage i en lille ting, når madpakken laves. Det kan eksempelvis være at smøre madderne, skære grøntsager eller pille et æg.

- Lad de store børn selv stå for madpakken (til en vis grad). Det er sjovere at spise en madpakke, som selv har haft ansvaret for.

 -Prøv noget nyt! Aftal at komme noget, der er lidt anderledes i madpakken sammen med børnene.

- Tal om hvad der virker, og hvad der ikke virker, så I sammen sporer jer ind på, hvordan madpakken bliver god for barnet.

- Lav gerne noget til madpakken i weekenden, når der er god tid. Meget bagværk kan eksempelvis fryses og bruges i løbet af igen. Det kan eksempelvis være grovboller, pirogger eller pizzasnegle.

- Pres ikke børnene til mere end de kan overskue. Madpakker skal helst være sjove – både at lave og at spise.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063