23948sdkhjf

Forandringens vinde blæser

Niels Mikkelsen, der er formand for Danish Crown, forudser, at forandringens vinde snart blæser over den danske svineproduktion.
Ifølge Jyllands-Posten spår formanden, at der om få år kun vil være omkring 500 svineproducenter til at levere 50 procent af de danske råvare.

Det vil naturligvis være en forandring som slagterikoncernen må forholde sig til.

Den største forandring i koncernen lige nu er dog, at slagterigiganten etablerer et aktieselskab, der skal stå for driftsaktiviteterne. En beslutning der blev gennemført i sidste uge.

For at gennemføre koncernens strategiplan frem mod 2015, vil Danish Crown i løbet af de kommende år have brug for 4-5 mia. kr. til at arbejde målrettet med at styrke virksomheden.

- Slagterikoncernens nuværende position er bl.a. sikret ved, at ejerne i dansk landbrug har bundet kapital i selskabet via personlige konti. Men det er ikke sikkert, at det er realistisk, at vores ejere kan eller vil sikre den kommende finansiering. Landbruget har været gennem en periode med hårdt økonomisk pres. Med omdannelsen af driftsaktiviteterne til et aktieselskab har vi fået nogle værktøjer, som vi ellers ikke havde. Nu skal vi have vurderet, i hvilken udstrækning vi så vil bruge værktøjerne, siger Niels Mikkelsen til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109