23948sdkhjf

Nyt dansk samarbejde skaber en quinoa-drik

Et samarbejde mellem forsknings- og erhvervsorganisationer i Vest- og Østdanmark har nu skabt en drik baseret på quinoa, som ifølge producenten Helsetek indeholder en række sunde aminosyrer.

Fredag 8. september præsenterer forskerparken Agro Food Park ved Århus sammen med erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster overfor en snæver gruppe af forskere og erhvervsfolk det nye produkt, som er udviklet af virksomheden Helsetek med finansiering fra Future Food Innovation og Nakskov Erhvervsfond.

Selskabet Helsetek tager sit afsæt i udviklingsmiljøet i Agro Food Park, men er hjemmehørende på Lolland-Falster. Det er også her, quinoaen til den nye superdrik bliver dyrket, ligesom det forventes, at den kommende produktion vil blive placeret i landsdelen

Udviklingen af quinoa-drikken er resultatet af nyudviklet dansk fermenteringsteknologi, som har fundet sted i forskermiljøet i Agro Food Park i samarbejde med Aarhus Universitet. Der er i dag etableret et tæt samarbejde på tværs af Danmark mellem miljøet i Agro Food Park og erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster.
 
- Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Agro Food park, og vi supplerer hinanden godt i at forene forskning, praktik og kommercielt fokus. I dette konkrete produkt ser vi et godt potentiale i forhold til en væsentlig værdiforøgelse - og dermed understøttelse af quinoa-dyrkningen på Lolland-Falster som en egentlig kommerciel produktion, siger Steffen Lund, der er forretningschef for Landbrug & Fødevarer i Business Lolland-Fals

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079