23948sdkhjf

Skat i aktion på restauranter

Ved en stor aktion fik 196 personer kontrolleret deres arbejdsforhold, og hver sjette person var på offentlige ydelser. Men branchen er blevet bedre til at følge reglerne.
SKAT Midt- og Sydsjælland var sammen med Arbejdsdirektoratet, Politiet og Næstved, Lejre, Guldborgsund og Kalundborg Kommuner på en storstilet aktion i restaurationsbranchen i uge 42.

196 personer fik kontrolleret deres arbejdsforhold, og af dem var hver sjette person på offentlige ydelser.

- Resultatet af ugens kontrolindsats viser, at det fortsat er nødvendigt at opretholde kontrollen. Derfor har jeg også indledt forhandlinger om, hvordan vi kan styrke og målrette indsatsen. Brug af sort arbejdskraft og socialt bedrageri skal minimeres mest muligt til gavn for alle i samfundet, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Blev øjeblikkeligt sendt hjem
En ansat, som i øvrigt modtog sociale ydelser og ikke talte dansk, blev øjeblikkeligt sendt hjem af ejeren, som forklarede at den ansatte kun arbejdede meget få timer, som en fremvist lønseddel indikerede.

I en fyldt restaurant fik gæsterne ekstra ventetid på maden, fordi 3 ud af 4 ansatte blev taget med af politiet, da de ikke kunne fremvise arbejds- og opholdstilladelser.

De to af dem fik dog senere lov til at genoptage arbejdet - nu udstyret med en bøde for ikke at have papirerne på sig. Den tredje havde ingen papirer, hvilket udløste en bøde på 10.000 kr. til indehaveren.

Et smut til købmanden
Et andet sted forsvandt en person ud af en bagdør da SKAT trådte ind. Ejer oplyste, at han lige skulle et smut til købmanden, men han blev ikke set siden.

- De ansatte har en tendens til at forsvinde ud af bagdøren, når vi dukker op, fortæller aktionskoordinator i SKAT Allan Kok og fortsætter:

- Så jeg må nok desværre konstatere, at SKAT har været skyld i at kunderne flere steder har måttet vente på at få leveret deres aftensmad både i restauranten og som udbringning. Men når det alene har været de steder, hvor der ikke har været orden i papirerne, er det til at leve med.

Et slukket kasseapparat
- Ofte må SKAT konstatere, at kasseapparater ikke anvendes korrekt, men det er første gang at vi har oplevet, at en restaurant helt havde slukket for kasseapparatet; og jeg formoder ikke, at det var af hensyn til miljøet, siger Allan Kok.

Det samlede resultat af aktionen:

89 virksomheder blev besøgt

196 personer er kontrolleret i forhold til deres arbejdsforhold

10 arbejdstagere var startet samme dag

Hver 6. person er samtidigt på offentlige ydelser

Hver 4. virksomheder bliver udtaget til en nærmere kontrol

6 personer manglende arbejdstilladelser eller var asylsøger

20 virksomheder fik konstateret manglende logbogsregistreringer

13 virksomheder pålægges at føre logbog fremover - hvilket svarer til 2/3 af de virksomheder, der blev besøgt pga. indkomne anmeldelser

Et kasseapparat var slukket

Samtidigt blev det konstateret at en virksomhed solgte spiritus uden at have en bevilling og i en anden havde ingen af de ansatte hygiejnebevis - forholdene anmeldes til politiet og fødevarekontrollen.

Læs mere om: skat
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079