23948sdkhjf

Danhatch køber kyllingerugeri i Frankrig

Den danske rugerikoncern på opkøb sammen med belgisk partner
Den danske rugerikoncern Danhatch har opkøbt "en væsentlig majoritet" af aktierne i det franske rugeri Goasduff i et joint venture med det belgiske rugeriselskab BHV-Group.

Det oplyser Danhatch i en pressemeddelelse. Som en af de største rugerivirksomheder i Europa havde Danhatch-koncernen sidste år en produktion på cirka 365 millioner rugeæg, og det kom der et salg af cirka 270 millioner daggamle slagtekyllinger ud af.

- Danhatch er inde i en vigtig udviklingsproces, der skal sikre, at vi også fremadrettet spiller en central rolle blandt Europas rugerier. Opkøbet af Goasduff er et stort skridt i realiseringen af denne vision, siger koncernchef for Danhatch Kristian Kristensen i forbindelse med opkøbet.

Nye muligheder og ny viden
Han oplyser, at Danhatch-koncernen har høje forventninger til det nye samarbejde og henviser til, at det franske marked er stort inden for rugeriområdet . Handlen åbner derfor mange nye muligheder for alle tre rugeriselskaber, der tilsammen beskæftiger cirka 550 medarbejdere og samlet har en omsætning på cirka 360 millioner euro, påpeger Danhatch.

- Vi går ind på det franske marked, fordi vi ser et stort potentiale i at kunne udnytte vores viden, erfaring og kompetencer. Der sker lige nu en konsolidering blandt virksomheder i den europæiske slagtekyllingesektor, og med de kompetencer, vi har indenfor rugeridrift i Danhatch-koncernen, tror vi på, at vi kan skabe succes i Frankrig – både produktionsmæssigt og økonomisk, siger koncernchefen.

Samtidig ser Danhatch og den belgiske partner frem til at lære af det franske rugeri, der har stor erfaring med at producere mange forskellige typer daggamle slagtekyllinger. Blandt andet har franskmændene en indgående viden om produktionen af langsomt voksende kyllinger, som udgør et forholdsvis nyt produktionsområde for Danhatch-koncernen, hvor det primære produkt er den konventionelle, daggamle kylling. Markedet for de langsomt voksende kyllinger og andre alternative daggamle kyllinger er i vækst i Nordeuropa, og derfor er en viden på netop dette produktionsområde også helt centralt fremadrettet, påpeger Kristian Kristensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078