23948sdkhjf

Mejerier holder fast i yderområderne

Halvdelen af de ansatte og 85 procent af mejeriernes produktion findes i Udkantsdanmark
Landbrug og malkekvæg betyder, at mejerier fastholder en stor del af sin produktion og dermed også arbejdspladser i yderområderne. Det skriver JP.

Halvdelen af Arla Foods medarbejdere er ansat i Udkantsdanmark
På 30 mindre mejerier alene er der 900 ansatte. 9 ud af 10 af disse er placeret i det såkaldte Udkantsdanmark. I alt har Arla Foods halvdelen af sin 7200 danske stillinger liggende i randområderne.

[Behov for veluddannet arbejdskraft]
En forklaring på, hvordan det er lykkedes at fastholde arbejdspladser, er behovet for kvalificeret arbejdskraft.

- Samtidig med at mejerierne rationaliserer flere stillinger som ostevendere væk med robotter, skaber de samtidigt flere stillinger, som kræver højtuddannede medarbejdere, siger Michael Stevns, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Det er en tendens, som kan man nikke genkendende til andre steder i industrien.

- Indtil videre har vi faktisk formået at tiltrække de rigtige medarbejdere, selv om vi ligger i herovre i Udkantsdanmark, siger Erik Vesløv, fabriksdirektør for Danmark Protein og Innovation. Den Nr. Virum-baserede fabrik har 246 ansatte. Heraf er 80 procent ingeniører og andre med mellemlange eller lange uddannelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109