23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Mejerier holder fast i yderområderne

Halvdelen af de ansatte og 85 procent af mejeriernes produktion findes i Udkantsdanmark

Landbrug og malkekvæg betyder, at mejerier fastholder en stor del af sin produktion og dermed også arbejdspladser i yderområderne. Det skriver JP.

Halvdelen af Arla Foods medarbejdere er ansat i Udkantsdanmark

På 30 mindre mejerier alene er der 900 ansatte. 9 ud af 10 af disse er placeret i det såkaldte Udkantsdanmark. I alt har Arla Foods halvdelen af sin 7200 danske stillinger liggende i randområderne.

[Behov for veluddannet arbejdskraft]

En forklaring på, hvordan det er lykkedes at fastholde arbejdspladser, er behovet for kvalificeret arbejdskraft.

- Samtidig med at mejerierne rationaliserer flere stillinger som ostevendere væk med robotter, skaber de samtidigt flere stillinger, som kræver højtuddannede medarbejdere, siger Michael Stevns, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Det er en tendens, som kan man nikke genkendende til andre steder i industrien.

- Indtil videre har vi faktisk formået at tiltrække de rigtige medarbejdere, selv om vi ligger i herovre i Udkantsdanmark, siger Erik Vesløv, fabriksdirektør for Danmark Protein og Innovation. Den Nr. Virum-baserede fabrik har 246 ansatte. Heraf er 80 procent ingeniører og andre med mellemlange eller lange uddannelser.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.149