23948sdkhjf

- Der er plads til masser af nye produkter

Fødevarefolk blev klogere på fremtidens marked, hvor spild- og specialprodukter bliver stort

Ingefærshots er et af de bedste eksempler på et nyt produkt, som passer perfekt til moderne forbrugeres krav om, at sundhed skal være nemt at vælge til. Og der er plads til mange flere produkter af den type.

Det fastslog forbrugereksperten Flemming Birch, da han tirsdag på en fødevarekonference i Aalborg gjorde knap 50 fortrinsvis nordjyske fødevarefolk klogere på fremtidens marked.

Flemming Birch lagde ud med at spørge sine tilhørere om, hvornår de sidst er gået sultne i seng. Og efter at have konstateret, at det gør danskere yderst sjældent, understregede han sin hovedpointe: Vi kan ikke spise mere, men vi kan spise bedre.

Og bedre fødevarer, især hvad angår specialprodukter, kommer ifølge Flemming Birch fremover groft sagt til at handle om tre kategorier: Dels produkter med god ernæring og sundhed, dels produkter med høj dyrevelfærd og dels lokale fødevarer med en håndværksmæssig fortælling.

- Alle vil have det lokale i de her år. Det er ikke så vigtigt, om fødevarerne er fremstillet i Korsør eller på Korsika, for det handler om en romantisk fortælling lige så meget som om en geografisk fortælling. Fødevarerne skal repræsentere den måde, vi ville ønske, vores varer var produceret på.

- Og hvis I som producenter ikke navigerer efter, hvad folk ville ønske, så stiller I op til føtæsk, konstaterede Flemming Birch.

- I skal kende jeres markeder
Med til Aalborg, hvor konferencen var arrangeret af Nordjysk FødevareErhverv, havde han også en stribe betragtninger om madspild og dyrevelfærd.

- I kampen mod madspild vil forbrugerne gerne have spildprodukter. Et eksempel er Fabanaise, hvor man bruger den væske, som bliver til overs ved kogning af kikærter, til at fremstille mayonnaise uden æg. Udnyttelse af spildprodukter er en niche, som har mainstreampotentiale, og vi kommer til at se et væld af den type produkter.

- Og så kommer der meget mere fokus på dyrevelfærd. Når for eksempel 160 af verdens største fødevareproducenter for nylig har skrevet under på, at de senest i 2025 vil have udfaset buræg, så er det noget, der rykker. I skal kende jeres markeder og ikke lade jer tage på sengen af markedet - bare spørg ægproducenterne, hvordan dét er, lød et af rådene fra Flemming Birch.

Kunstigt kød er lige om hjørnet

Han kom også ind på fremstilling af kød i laboratorier og nævnte, at det første stykke såkaldt "clean meat" vil ramme forbrugerne i løbet af få år. Via en vævsprøve fra en rigtig ko blev den første oksebøf kunstigt fremstillet i 2015, og her i 2017 er det første kyllingekød blevet lavet i laboratorium.

- For to år siden kostede det 325.000 dollars at fremstille kød til en oksebøf i laboratoriet. Nu er prisen 12 dollars. Det er sket på to år. Laboratoriekød til forbrugerne er lige om hjørnet, påpegede forbrugereksperten.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Nyhedsbrev

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Online Avis Arkiv

Naturmælk sætter nye rekorder

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fuld fart på salget for Carsten Holm A/S

PALOMAT® Forhandler 2018!

Et prisvindende værktøj til central styring af professionelle køkkener

Kom godt i gang med at anvende Revit.

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

Bondy hjælper dig med at maksimere dit udbytte ved vakuumtransport

Du kan stadig nå det!

12. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR Radex-NC Servo stållamelkobling

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

KL Automatik leverer fuldautomatisk etiketteringsanlæg til slagteriet DanePork

Hjemløse kaffesælgere bliver klædt varmt på af erhvervslivet

KE Fibertec introducerer vaskeservice

Hader du også overraskelser i dit produkt?

Nyt VETEC dynamometer hos Carl Stahl A/S

JOFRA takker for et stærkt år

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Det er ikke hver dag vi sælger en løfteklo som denne til en kunde →

Svingnings- og Chokdæmpere fra WILLBRANDT Gummiteknik

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Fibox TEMPO monteringskasser

Send til en kollega

0.257