- Der er plads til masser af nye produkter

Fødevarefolk blev klogere på fremtidens marked, hvor spild- og specialprodukter bliver stort

Ingefærshots er et af de bedste eksempler på et nyt produkt, som passer perfekt til moderne forbrugeres krav om, at sundhed skal være nemt at vælge til. Og der er plads til mange flere produkter af den type.

Det fastslog forbrugereksperten Flemming Birch, da han tirsdag på en fødevarekonference i Aalborg gjorde knap 50 fortrinsvis nordjyske fødevarefolk klogere på fremtidens marked.

Flemming Birch lagde ud med at spørge sine tilhørere om, hvornår de sidst er gået sultne i seng. Og efter at have konstateret, at det gør danskere yderst sjældent, understregede han sin hovedpointe: Vi kan ikke spise mere, men vi kan spise bedre.

Og bedre fødevarer, især hvad angår specialprodukter, kommer ifølge Flemming Birch fremover groft sagt til at handle om tre kategorier: Dels produkter med god ernæring og sundhed, dels produkter med høj dyrevelfærd og dels lokale fødevarer med en håndværksmæssig fortælling.

- Alle vil have det lokale i de her år. Det er ikke så vigtigt, om fødevarerne er fremstillet i Korsør eller på Korsika, for det handler om en romantisk fortælling lige så meget som om en geografisk fortælling. Fødevarerne skal repræsentere den måde, vi ville ønske, vores varer var produceret på.

- Og hvis I som producenter ikke navigerer efter, hvad folk ville ønske, så stiller I op til føtæsk, konstaterede Flemming Birch.

- I skal kende jeres markeder
Med til Aalborg, hvor konferencen var arrangeret af Nordjysk FødevareErhverv, havde han også en stribe betragtninger om madspild og dyrevelfærd.

- I kampen mod madspild vil forbrugerne gerne have spildprodukter. Et eksempel er Fabanaise, hvor man bruger den væske, som bliver til overs ved kogning af kikærter, til at fremstille mayonnaise uden æg. Udnyttelse af spildprodukter er en niche, som har mainstreampotentiale, og vi kommer til at se et væld af den type produkter.

- Og så kommer der meget mere fokus på dyrevelfærd. Når for eksempel 160 af verdens største fødevareproducenter for nylig har skrevet under på, at de senest i 2025 vil have udfaset buræg, så er det noget, der rykker. I skal kende jeres markeder og ikke lade jer tage på sengen af markedet - bare spørg ægproducenterne, hvordan dét er, lød et af rådene fra Flemming Birch.

Kunstigt kød er lige om hjørnet

Han kom også ind på fremstilling af kød i laboratorier og nævnte, at det første stykke såkaldt "clean meat" vil ramme forbrugerne i løbet af få år. Via en vævsprøve fra en rigtig ko blev den første oksebøf kunstigt fremstillet i 2015, og her i 2017 er det første kyllingekød blevet lavet i laboratorium.

- For to år siden kostede det 325.000 dollars at fremstille kød til en oksebøf i laboratoriet. Nu er prisen 12 dollars. Det er sket på to år. Laboratoriekød til forbrugerne er lige om hjørnet, påpegede forbrugereksperten.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Triple A scorer ny kæmpekontrakt

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Foodservicebranchen vokser videre

Ugens grin: Den ansvarsfulde medarbejder

Store virksomheder vil i seng med iværksættere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Nyhedsbrev

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Online Avis Arkiv

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Hungry er på pengejagt

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Løgismose Meyers fyrer topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Mere dansk mad på vej til Japan

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Mærsk investerer i mindre madspild

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood - Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Med IP Maskiner til EuroBlech 2018 i Hannover!

6 stk. VETTER Meister M svingkraner med elektrisk krøj leveret til Alfa Laval i Søborg.

Pro-Consult bliver tilkaldt af en kunde

Miniature gear fra ZF Danmark

Er der forurenende stoffer i din trykluft?

CE-Forum: CE-specialisters opdatering og efteruddannelse

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

Smukke solceller på Jagtens Hus ved Kalø Bugt

Derfor skal du besøge verdens største WindEnergy messe!

Alle har ret til friske frikadeller

Kursus i værktøjsmodulet PPAP

Bull Salicath ApS

RASCH forhandles af Salicath ApS

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

Send til en kollega

0.293