23948sdkhjf

- Vi ser et kæmpepotentiale i fødevarebranchen

Pengestærke investorer er klar med masser af millioner til gode ideer
Når pengestærke fonde kigger ud over landskabet for at finde virksomheder at investere i, så ser fødevarebranchen særdeles interessant ud.

Det konstaterede erhvervskundechef Henrik Larsen fra Vækstfonden, da han tirsdag på en fødevarekonference i Aalborg talte om "Fremtidens fødevareproduktion - hvad er værd at investere i?".

- På verdensplan går 16 procent af forbrugernes penge til fødevarer, og det er kun overgået af udgifterne til hus og husholdning. Alene derfor er markedet for fødevarer ekstremt interessant at kaste penge i.

- Dertil kommer, at man forventer en vækst på gennemsnitligt ni procent om året på fødevarer de kommende år. Der bliver flere mennesker, og folk får generelt flere penge mellem hænderne. Levestandarden stiger, så der er brug for, at virksomheder investerer i at få produceret flere varer, nævnte Henrik Larsen.

Han fremhævede ny teknologi som ekstra interessant og pegede i den forbindelse på såkaldt "vertical farming", hvor man producerer fødevarer i lag oven på hinanden og med brug af blandt andet kunstigt lys og et minimalt vandforbrug

- Man kan dyrke stort set alle fødevarer på den måde. Det kan gøres uden sol, uden pesticider og med 90-95 procent mindre vand. Vi kan ikke få tilstrækkeligt mange fødevarer ud af den jord, vi har i dag, så derfor tror vi som investorer i høj grad på den nye teknologi, fortalte erhvervskundechefen.

- Alt i alt ser vi et kæmpepotentiale i fødevarebranchen, bemærkede han og gjorde opmærksom på, at Vækstfonden siden 1992 har medfinansieret over 6.000 virksomheder.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094