23948sdkhjf

Stort vækstpotentiale på markedet for sundhedsfremmende fødevarer

DI Fødevarer vil derfor have større satsning på innovation og teknologi for at få del i markedet
Med et marked, som ventes at vokse til 600 mia. kr. på verdensplan frem mod 2013 er sundhedsfremmende fødevarer et område, hvor der er et enormt vækstpotentiale. Samtidig vil en succesfuld satsning på området være med til bremse udflytningen af danske arbejdspladser indenfor fødevareindustrien.

- Alene i Europa vil der være tale om en vækst på 5 pct. årligt, mens den vil være på 6 pct. årligt i USA. En vækst, der er to til tre gange så høj som for det samlede føde- og drikkevaremarked, skriver DI Fødevarer ifølge Børsen.

Danmark står godt rustet takket være det høje niveau i fødevaresektoren.

- Vi har i Danmark et højt vidensniveau inden for fødevarer, vores forskning på området er stært, siger direktør fra DI Fdevarer Ole Linnet Juul.

Regulering begrænser vækstpotentialet
På trods af de store muligheder der er på markedet ser DI Fødevarer også store begrænsninger for at de danske virksomheder kan indfri potentialet.

Konkret er det reguleringer og afgifter på fødevareområdet, som DI Fødevarer anser som den største forhindring.

Satsning på bio- og nanoteknologi er vejen frem
For opnå størst mulig gevinst fra markedet for sundhedsfremmende fødevarer anbefaler DI Fødevarer, at der fokuseres på teknologi og innovation, bæredygtighed samt sundhed og ernæring.

- Der er brug for at omfavne og udnytte de muligheder, som bio- og nanoteknologi giver. Vi ser således brugen af genteknologi som et godt eksempel på en mulighed for at kombinere produktivitetsvækst med øget bæredygtighed, skriver DI Fødevarer
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094