23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fremtidens arbejdspladser i fødevareindustrien bliver oprettet i udlandet

Billigere produktions- og investeringsomkostninger i nabolandene presser danske virksomheder

DI Fødevarer har foretaget en undersøgelse blandt sine 270 medlemsvirksomheder i fødevareindustrien. Op mod halvdelen af disse forventer at investere i produktion i udlandet.

- Det er overraskende, at op mod halvdelen af de danske fødevarevirksomheder forventer at etablere sig med nye produktionsfaciliteter i udlandet. Det viser, at klimaet for investeringer i Danmark er dårligt samtidig med, at konkurrencesituationen for danske virksomheder er trukket i en forkert retning, siger Ole Linnet Juul, direktør i DI Fødevarer.

Europæisk konkurrence

Årsagen til satsningen på udlandet finder DI Fødevarer i lavere lønomkostninger samt et andet skatteniveau hos de allernærmeste nabolande. Eksempelvis fremhøver DI Fødevarer, at lønomkostningerne i Sverige, Tysland og England ligger på henholdsvis 80 procent, 60 procent og 30 procent af hvad der er i Danmark.

- Det er naturligt nok, at udlandet trækker i de danske fødevarevirksomheder. Specielt, når det er uden for Danmarks grænser, at afsætningen ligger. Men analysen sender et klart og tydeligt signal om, at de fremtidige investeringer, i et omfang som vi ikke tidligere har set, kommer til at ligge i udlandet. Og årsagen er, at i udlandet er produktionsomkostningerne lavere, samtidig med at landene lige uden om Danmark opererer med meget mere konkurrencedygtige skatte- og afgiftsforhold,« siger Ole Linnet Juul.

DI Fødevarer årsdag på torsdag d. 4. november offentliggør organisationen en større rapport om fødevareindustrien

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079|instance-web03