23948sdkhjf

Økologiske muslinger på line

Højere pris og mere kød hos Vilsund Blue

Vilsund Blue har satset intensivt på linemuslinger de seneste år, hvor man for to år siden opnåede økologisk certificering. Prisen på linemuslinger er højere, fordi de kræver mere arbejde, men til gengæld indeholder de væsentligt mere kød end almindelige bundmuslinger og er hurtigere at producere.

Linemuslinger opdyrkes i et anlæg på fjorden, som består af beton-ankre på bunden, hvor der går en wire op til en bøje. Herfra går en line i vandoverfladen, hvor man hænger lange 10-15 centimeter brede bånd ned i vandet.

Når muslingerne på bunden begynder at gyde i foråret, hægter deres afkom sig fast på båndene, som er ekstra tillokkende for muslinge-larverne. Her hænger de fra maj til september, mens de danner skal og vokser sig store til omkring en centimeters størrelse.

Linerne tages herefter ind og muslingerne puttes i ‘strømper’ - pølseformede net - som fyldes med muslinger og hænges ud som guirlander indtil maj, hvor de er store nok til at spise.

Livscyklussen for linemuslinger ligger altså på et år, imod bundmuslingernes tre år. Det skyldes, at der er mere næring i vandet nær overfladen, hvor solen er med til at sikre algevækst, som muslingerne skal leve af. Dermed er linemuslingernes kødindhold stort og lidt løsere i konsistensen, mens skallen er tyndere -dog er næringsindholdet det samme.

Størstedelen af de danskproducerede linemuslinger eksporteres til Frankrig og Holland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094