23948sdkhjf

Finansiering snart på plads til verdens mest moderne laksedambrug

Dambruget kommer til at ligge i Hvide Sande og står efter planen færdigt i 2011
Bag det topmoderne dambrug står Preben Kristensen, som ejer det eksisterende dambrug. Navnet på det nye laksedambrug bliver Langsand Laks skriver Dagbladet Ringkøbing/ Skjern.

Dambrugets kapacitet bliver på 1000 tons laks om året og bygges som et FREA-anlæg. Det betyder der anvendes et recirkuleret system med et meget mindre vandforbrug end traditionelle anlæg. Ligeledes får det nye anlæg forskellige miljøtekniske tiltag så som eget rensningsanlæg.

- Det bliver det første kommercielle system i verden, som kommer til at producere så store laks i et lukket system, siger Thue Holm, ejer af Billund Aquakultur Service Aps, som skal rådgive med byggeriet.

Finansiering skal være på plads indenfor to en halv måned
Den samlede prise for dambruget bliver 30 mio. kr. Driftsomkostninger og nødvendige investeringer i produktionen vil koster yderligere syv mio. kr.

Der er netop opnået tilsagn om EU-støtte på 11 mio. kr. For at få indfriet tilsagnet skal Preben Kristensen og Thue Holm finde den resterende finansiering indenfor to en halv måned.

- Preben Kristensen og jeg skyder begge en ret stor sum i projektet. Derudover har vi tre-fire store og tre mindre investorer, som vil være med, siger Thue Holm.

Lokal støtte
Ringkøbing-Skjern Kommune følger projektet med spænding, og det ventes at Langsand snarligt modtager den nødvendige miljøgodkendelse.

- Vi synes, det er godt og spændende projekt. Det bliver det første skridt på vejen til at realisere kommunens nye Masterplan for Akvakultur, siger Anders Nørskov Stidsen fra Miljø og Natur, Ringkøbing-Skjern Kommune.

Interesserede kan høre mere om Langsand Dambrug ved et informationsmøde d. 4. november kl. 19:00 på Langsand 34 i Hvide Sande.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08