23948sdkhjf

Glyngøre Shellfish frygter for livet

Privat østersvirksomhed bliver klemt af staten
Stik imod regeringens mærkesag om at skærme virksomheder mod unfair konkurrence fra det offentlige kan finanslovsudspillet for 2018 ende i netop det. Det skriver Jyllands-Posten.

På finansloven er der over en årrække afsat i alt 49 millioner kroner til et offentligt drevet østersklækkeri og et modtagecenter for østersturisme på Mors.

De mange penge truer de lokale private virksomheder, lyder kritikken fra nabovalgkredsen blot 15 kilometer væk. Her driver Svend Søe Bonde sin østersvirksomhed, Glyngøre Shellfish, der forsørger ham netop via østerssalg og -turisme.

- Jeg føler, at staten og Morsø Kommune prøver at udkonkurrere mig. Sagen om disse millioner skriger til himlen, siger han til Jyllands-Posten.

Også på Venø forudser en lokal skaldyrsvirksomhed, at et nyt millioncenter i Morsø vil koste på turistfronten.

- Unfair konkurrence
I de lokale Venstre-kredse har sagen skabt debat. Venstre i Skive støtter Svend Søe Bonde og opfordrer partiet til at få sagen løst:

- Man må selvfølgelig ikke lave unfair konkurrence for private virksomheder. Det må vi ikke lade kommunegrænsen stå i vejen for, siger kredsformand Kenneth Enggrob Jyllands-Posten.

På den anden side af kommunegrænsen glæder V-borgmester i Morsø Kommune Hans Ejner Bertelsen sig over millionerne til netop hans kommune.

- Det er jo ikke sådan, at fordi man arrangerer en foredragsaften om østers, så prøver man at tilegne sig turisterne, siger han til Jyllands-Posten.

Det er partiets lokalvalgte folketingsmedlem, Torsten Schack Pedersen, der har sikret østersmillioner til Morsø Kommune. Heller ikke han ser et problem:

- Grundtanken er bestemt ikke at skulle genere en privat virksomhed. Vi skal sikre, at vi bliver bedre til at tiltrække turister.

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) blæste tidligere på måneden til kamp mod »offentligt opgavetyveri«. Det har ikke været muligt at få en kommentar, men ministeren oplyser, at regeringen ser på sagen og arbejder på bedre samarbejde mellem det offentlige og private.

Imens frygter Svend Søe Bonde, at østersmillionerne vil betyde, at han må dreje nøglen om:

- Det er da ikke rimeligt, at jeg skal kæmpe mod sådan et dominerede samarbejde mellem kommune og stat. Et lille firma som mit har ikke en chance, siger han til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078