23948sdkhjf

Arla lukker mejeri i Varde

Danmarks ældste smørmejeri lukker og produktionen flyttes til Westbury i England
Samlingen af smørproduktionen Westbury betyder, at 45 medarbejdere står til at miste jobbet, når produktionen i Varde lukkes ned i 2012. Det skriver TV2.

Arla begrunder beslutningen med strategiske og økonomiske hensyn, og fremhæver desuden miljømæssige gevinster.

- Beslutningen er strategisk vigtig for Arla, fordi vi styrker vores engagement i Storbritannien, og samtidig styrker vores miljøtal i forlængelse af vores klima- og miljømål. Initiativet er også i tråd med vores intention om at udvikle potentialet på vores Westbury-anlæg og sikre en langsigtet fremtid, siger Arlas britiske chef, Peter Lauritzen.

For at øge produktiviteten i Westbury vil Arla desuden investere i nye maskiner.

Varde hårdest ramt
Ud over mejeriet i Varde bliver også Arlas produktion i Settle i England og Götene i Sverige berørt. Det er dog kun i Varde der er tale om lukning af hele produktionen.

Arla anerkender, at de berørte medarbejdere rammes hårdt. De vil arbejde for at hjælpe dem til nye jobs, enten indenfor Arla eller i andre virksomheder.

- Jeg håber og tror på, at vi nok skal få processen til glide og få en så blid overgang som muligt for de berørte parter, selv om det selvfølgelig bliver hårdt, siger Jens Ingvardsen, Vice President i Global Category Operations i Arla.
Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11