23948sdkhjf

Stor fødevarekonkurrence får nye kategorier

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Flere producenter i fødevarebranchen har fået øjnene op for International Food Contest

Når den traditionsrige International Food Contest, IFC, igen slår dørene op i MCH Messecenter Herning på tirsdag, skal der som altid smages på en lang række forskellige slags ost, skyr, smør og andre traditionelle og nye mejeriprodukter i kategorien Dairy.

Derudover skal der som de seneste år også smages og vurderes et væld af produkter, der knaser, bruser og smelter på tungen i Food-kategorien.

Kategorien Food oplever stigende interesse fra et bredere spænd af produkter lige fra chips og kaffe til frugt og færdigretter, og i år har flere virksomheder tilmeldt nye produkter, som ikke tidligere har været set i IFC-sammenhæng. Blandt årets nye typer af produkter er eksempelvis karameller og tangsalat. Det har givet anledning til at skabe nye kategorier, som også kan favne de nye fødevarer:

- De tilpassede kategorier er blevet mere præcise og sigende. Vi har ændret dem for bedre at kunne sætte ord på det brede spænd af tilmeldte produkter, for det er et af vores nye fokuspunkter i år. Vi skal være bedre til at sætte ord på smag og kvalitet, fortæller John Dørr Jensen, projektleder i MCH Messecenter Herning.

- Det er smagen, forbrugerne lægger vægt på. De vil have individuelle fødevarer, og der er smag en vigtig faktor. Så hvis vi kan blive bedre til at sætte ord på, hvad der smager godt, hjælper vi både forbrugere og producenter, tilføjer han.

Mødested for branchen
International Food Contest blev holdt første gang i 1920. Dengang gik konkurrencen under navnet Landsmejeriudstillingen og var kun for mejeriprodukter. Siden er interessen vokset, og der er blevet åbnet op for, at producenter af eksempelvis brød, øl og frugt kan slutte sig til mejeristerne.

Traditionen og fornyelsen fungerer ifølge arrangøren godt side om side, for formålet med konkurrencen er stadig det samme: Det handler om at balancere delikate smagsnuancer og repræsentere sit håndværk med stolthed.

International Food Contest er dermed et stadigt voksende mødested for fagfolk i fødevarebranchen. I år holdes IFC sammen med messen HI Tech & Industry Scandinavia, hvilket ifølge arrangørerne skaber god synergi og endnu bedre muligheder for inspiration og netværk:

- Jeg er helt sikker på, at mange af udstillerne har idéer og løsninger, som man også kan bruge i fødevareindustrien. Så vi ser det som en kæmpemulighed at blive en del af en stor begivenhed, siger chefkonsulent i Mejeriforeningen Lars Johannes Nielsen.

Årets Food-kategorier i Herning ser således ud:
• Kød & Fjerkræ: Forarbejdede kødprodukter
• Fisk & Tang: Forarbejdede fiskeprodukter
• Øl
• Vin & Eddike
• Brød, Kager & Søde sager
• Frugt & Grønt
• Kolonial











Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Bryggeri flytter og får udskænkning

Nyhedsbrev

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Online Avis Arkiv

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Ugens grin: Edb-problemer

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye planer: Tulip satser stort på færdigretter

Efter fusion: Fiskevirksomhed gearer ned på Fyn og op i Nordjylland

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Sønderjysk burgerbolle-fabrik fodrer Jagger

Kæden får lavet en stribe ingredienser hos "sig selv"

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Gråsten Fjerkræ melder alt udsolgt

Dankost bliver til Kraftvaerk FoodTech

Johan Bülows lakrids hitter i luften

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automationsnetværket

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Det fundamentale indenfor automatisering

NYT til fiberrens fra Sticklers

Vil du mestre markedet for plantebaserede fødevarer?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mangler eleverne plads?

Hvad er stærkest: en bulldozer eller en gummiged?

Send til en kollega

0.164