23948sdkhjf

Stor fødevarekonkurrence får nye kategorier

Flere producenter i fødevarebranchen har fået øjnene op for International Food Contest
Når den traditionsrige International Food Contest, IFC, igen slår dørene op i MCH Messecenter Herning på tirsdag, skal der som altid smages på en lang række forskellige slags ost, skyr, smør og andre traditionelle og nye mejeriprodukter i kategorien Dairy.

Derudover skal der som de seneste år også smages og vurderes et væld af produkter, der knaser, bruser og smelter på tungen i Food-kategorien.

Kategorien Food oplever stigende interesse fra et bredere spænd af produkter lige fra chips og kaffe til frugt og færdigretter, og i år har flere virksomheder tilmeldt nye produkter, som ikke tidligere har været set i IFC-sammenhæng. Blandt årets nye typer af produkter er eksempelvis karameller og tangsalat. Det har givet anledning til at skabe nye kategorier, som også kan favne de nye fødevarer:

- De tilpassede kategorier er blevet mere præcise og sigende. Vi har ændret dem for bedre at kunne sætte ord på det brede spænd af tilmeldte produkter, for det er et af vores nye fokuspunkter i år. Vi skal være bedre til at sætte ord på smag og kvalitet, fortæller John Dørr Jensen, projektleder i MCH Messecenter Herning.

- Det er smagen, forbrugerne lægger vægt på. De vil have individuelle fødevarer, og der er smag en vigtig faktor. Så hvis vi kan blive bedre til at sætte ord på, hvad der smager godt, hjælper vi både forbrugere og producenter, tilføjer han.

Mødested for branchen
International Food Contest blev holdt første gang i 1920. Dengang gik konkurrencen under navnet Landsmejeriudstillingen og var kun for mejeriprodukter. Siden er interessen vokset, og der er blevet åbnet op for, at producenter af eksempelvis brød, øl og frugt kan slutte sig til mejeristerne.

Traditionen og fornyelsen fungerer ifølge arrangøren godt side om side, for formålet med konkurrencen er stadig det samme: Det handler om at balancere delikate smagsnuancer og repræsentere sit håndværk med stolthed.

International Food Contest er dermed et stadigt voksende mødested for fagfolk i fødevarebranchen. I år holdes IFC sammen med messen HI Tech & Industry Scandinavia, hvilket ifølge arrangørerne skaber god synergi og endnu bedre muligheder for inspiration og netværk:

- Jeg er helt sikker på, at mange af udstillerne har idéer og løsninger, som man også kan bruge i fødevareindustrien. Så vi ser det som en kæmpemulighed at blive en del af en stor begivenhed, siger chefkonsulent i Mejeriforeningen Lars Johannes Nielsen.

Årets Food-kategorier i Herning ser således ud:
• Kød & Fjerkræ: Forarbejdede kødprodukter
• Fisk & Tang: Forarbejdede fiskeprodukter
• Øl
• Vin & Eddike
• Brød, Kager & Søde sager
• Frugt & Grønt
• Kolonial











Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078