23948sdkhjf

Hård kamp det nationale madexperimentarium, MadX

Beslutningen om placeringen af det nye danske madhus træffes indenfor to - tre uge
Feltet over byer, som skal kæmpe om madhuset er snævret ind, så det nu stå mellem Århus, Vejle, Kolding, Sønderborg, Odense, Roskilde, København og Aalborg, skriver Århus Stiftstidende. Det er Fødevareministeriet, som afgør MadX’s placering.

Madhuset skal være give dansk madkultur et løft samt styrke fødevareerhvervene vis uddannelse og innovation af mad og måltider. Samtidig får det nye madhus et årligt budget på 15 mio. kr.

Byerne har argumenterne i orden
I Aalborg Kommune er et argument det store antal arbejdspladser og virksomheder med tilknytning til fødevareområdet.

- For eksempel har Nordjylland 39.000 arbejdspladser indenfor området 'Fra Jord til Bord'. Derudover er 500 virksomheder tilknyttet organisationen 'Spis Nord'. Så Nordjylland er nok et af de områder, hvor det er mest relevant at placere Mad-Experimentariet, siger konsulent Tonny Thorup fra Aalborg Kommunes Erhvervsafdeling til P4 Nordjylland.

En lignende argumentation lyder fra Odense.

- Fyn opfylder alle betingelser for at tiltrække MadX – stærk kobling mellem uddannelse, erhverv og offentlige institutioner, samtidig med vi har lang tradition for både produktion og forarbejdning af kvalitetsfødevarer. Samtlige fynske kommuner bakker op om vores ansøgning, for alle ønsker at få MadX til hertil. Vores erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner støtter også op, argumenterer Odenses borgmester Anker Boye.

MadX er en del af regeringens plan for landbrug og miljø, Grøn Vækst.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078