23948sdkhjf

22 tons ulovlig fisk gav bøde på 60.000 kr.

Et anonymt tip bragte Fødevarekontrollens Rejsehold til en uautoriseret fiskefabrik i Esbjerg
Det var Esbjerg-virksomheden Select Salmon, der sidste uge fik uventet besøg af Fødevarekontrollen.

På fabrikken blev der forarbejdet og opbevaret ørreder under uhygiejniske forhold og uden hverken varmt vand eller de lovpligtige autorisationer. Heller ikke den obligatoriske skadedyrssikring og den lovpligtige egenkontrol var på plads i produktionslokalerne.

Gamle lokaler var taget i brug igen
Lokalerne, hvor den uautoriserede ørred-bearbejdelse og opbevaring fandt sted, har tidligere været godkendt af myndighederne, da fiskefabrikken Aurora benyttede lokalerne. Men da produktionen har været indstillet i en periode efter Auroras konkurs, manglede de rette tilladelser. Det er der flere grunde til.

- Det er ufatteligt, så hurtigt der kommer rust sådan nogle steder, siger Henriette Mynster fra Fødevarekontrollens Rejsehold til JyskeVestkysten.

Select Salmon erkender lovbrud
Direktør for Select Salmon, Brian Thygsen, erkender sin fejl og begrunder brugen af lokalerne med manglende kapacitet.

Fiskene er ikke nået ud til forbrugerne, da der var tale om produktion til lager og fabrikken kun havde været i brug i få dage.

- De skar hovederne af ørrederne. Det var ferske ørreder, som de modtog og gjorde klar til til at fryse ned. Så kan de anvedes som råvarer senere på sæsonen. Det er derfor, vi er sikre på, at de ikke er nået ud til forburgerne, siger Henriette Mynster.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067