23948sdkhjf

Nyt center skal sikre fremdrift i dansk industri

Dansk industri har brug for flere og bedre robotter til at øge produktiviteten. Derfor har Teknologisk Institut nu flyttet Center for Robotteknologi til nye og større omgivelser.
Det nye center åbnede tirsdag i hjertet af det danske robotmiljø i Odense tæt ved Syddansk Universitet.

Center for Robotteknologi råder her over 1.100 m², og det er en tredobling af arealet i forhold til faciliteterne på den gamle adresse.

Centrets fokus er at anvende forskning, viden og ny teknologi til at skabe morgendagens innovative produkter og løsninger:

- Den indsats er central i de kommende års danske dagsorden, hvor samfundets velfærdsydelser og industriarbejdspladser er under pres. Vi kan med den nye bygning og de mange kompetente medarbejdere bidrage til at skabe et mødested og en fælles arbejdsplads for forskere, virksomheder og slutbrugere, der sammen med os løser udfordringerne, siger centerchef Claus Risager.

Et eksempel på den vej vi skal gå
Center for Robotteknologi har 40 ansatte, der arbejder på at styrke samarbejdet mellem forskning, virksomheder og GTS-institutter (som fx Teknologisk Institut).

Centrets partnere er virksomheder, forskningsinstitutioner og interesseorganisationer, som vil færdes dagligt i bygningen, der skal udgøre en ramme om forskning, udvikling og innovation.

Sammen med partnerne arbejder centret blandt andet på at udvikle teknologiske løsninger, der kan forbedre danske virksomheders produktivitet i kampen for at fastholde industriproduktion på dansk jord:

- Teknologisk Instituts nye robotcenter og opbygning af nye samarbejdsformer mellem virksomheder, forskere og GTS-eksperter er et førsteklasses eksempel på den vej, vi skal gå i Danmark for at skabe øget vækst og højere produktivitet i vores samfund. Kernen er det unikke samarbejde og adgangen til teknologi, udstyr og laboratorier på højt internationalt niveau, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Center for Robotteknologi retter sig særligt mod virksomheder inden for de seks fokusområder ”Fremstillings- & Fødevareindustri”, ”Sundhed & Velfærd”, ”Energi & Klima”, ”Leg, Læring & Oplevelsesindustri”, ”Landbrug, Skovbrug, Havebrug, Gartneri & Fiskeri” og ”Arkitektur, Design & Intelligent Byggeri”.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094