Nordmænd overtager det meste af Geia Food

Den daglige ledelse har også købt en større bid

Geia Food, der udvikler og leverer fødevare-koncepter til hele Skandinavien, kommer delvist på norske hænder.

Det norske investeringsselskab Credo Partners overtager pr. 1. december 55 procent af aktiekapitalen, og samtidig udvider den daglige ledelse, anført af direktør Claus Ravnsbo, sit medejerskab i virksomheden.

- De nuværende majoritetsaktionærer fortsætter som medejere, og der er derfor tale om et decideret partnerskab mellem nye og gamle aktionærer samt ledelsen i virksomheden, påpeger Claus Ravnsbo.

Han er en af fire ledende medarbejdere, som nu erhverver en lidt større bid af Geia-kagen, uden at han ønsker at sætte tal på. Heller ikke Credos pris for de 55 procent af aktierne ønsker direktøren at afsløre.

De fire minoritetsaktionærer kom med i ejerkredsen i 2011. Før da var Geia Food ejet af stifterne - og de nu snart forhenværende majoritetsaktionærer, - Keld Gregersen, Jens Junge Mortensen og Lau Hejgaard.

- Kombinationen af en stærk kapitalpartner og et management buy-in giver Geia Food en helt unik chance for yderligere at sætte fart i ekspansionen i Skandinavien. Vi kan vokse både organisk og via opkøb, og dermed kan vi i endnu højere grad opfylde vores ambition om at være den foretrukne samarbejdspartner for detailhandelen, når det drejer sig om at finde de bedste fødevarer til kunderne, siger Claus Ravnsbo.

- Mange i spil
Han oplyser, at handlen med nordmændene er kommet i stand på initiativ af Geia Food, som har været ude og afsøge markedet for interessante investorer.

- Mange har været i spil, men vi har valgt at gå med Credo - vi mener, at de er det bedste match, fastslår direktøren.

Geia Food, der har sine danske kontorer i Aalborg og Skælskør, blev skabt i 2014 som en fusion mellem firmaerne A-Frost og Mortensen Food.

Credo Partners blev stiftet i 2003og har det som sit speciale at investere i mindre og mellemstore virksomheder og arbejde tæt sammen med ledelse og øvrige ejere om at udvikle sine investeringer. Credo Partners har i forvejen investeringer i fødevaresektoren med Globus Wine og fiskevirksomheden Optimar, men opererer også inden for blandt andet it, hjælpemidler og ergonomiske møbler.

- Vi ser Geia Food som en særdeles attraktiv platform for yderligere vækst i de nordiske lande. Virksomheden har vist stærkt lederskab og evnen til at skabe innovation indenfor en række fødevarekategorier og har potentiale til at opnå en førerposition i sin branche, siger Gudmund Killi, der er partner i Credo Partners.

Formelt skal den nye ejerstruktur godkendes af de danske konkurrencemyndigheder, inden den efter planen kan træde i kraft 1. december.

Geia Food beskæftiger 63 medarbejdere og har kontorer i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Virksomheden agerer som bindeled mellem fødevareproducenter på den ene side og de skandinaviske detailkæder på den anden.

Særlig ekspertise har Geia Food inden for kategorier som is, mejeri, fjerkræ, fisk, drikkevarer og convenience- og kolonialvarer. Virksomheden fokuserer blandt andet på kædernes egne varemærker, men leverer også sine egne varemærker som eksempelvis Eventyr Is.

Koncernen har de seneste år haft en støt stigende omsætning, der i 2016 nåede op på 1,144 milliard kroner. Sidste års resultat i Geia Food var et overskud på 32,3 millioner.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.229