23948sdkhjf

Dansk chokolade kåret til verdens bedste

Pavestolt Friis-Holm igen til tops
For femte år i træk løb Mikkel Friis-Holm med hæder for at lave verdens bedste chokolade ved weekendens prestigefulde International Chocolate Awards i London, også kendt som verdensmesterskaberne i chokolade.

To Friis-Holm-chokolader, der er produceret på den nye, danske chokoladefabrik i Hvalsø på Midtsjælland, kom øverst på skamlen i London.

10 år som chokoladeproducent har bragt 47-årige Mikkel Friis-Holm fra Lejre vidt omkring. Først til Frankrig, hvor han har lært at mestre chokoladens håndværk, derefter tilbage til Danmark med åbning af egen chokoladefabrik, og i weekenden altså til verdensmesterskaberne i London. Friis-Holms chokolader har fem år i streg indkasseret nogle af branchens ypperste priser.

- Jeg er pavestolt over, at vi igen kan tage to store priser med hjem. For tre år siden rykkede jeg hele butikken hjem til Danmark og åbnede chokoladefabrik i Hvalsø, og det er da klart, at det er lidt af et sats. Heldigvis har det båret frugt, og det er fantastisk at stå med to vinderchokolader, der ikke er produceret i chokoladens højborg, Frankrig, men hjemme i vores helt egen andedam,”siger Mikkel Friis-Holm i en pressemeddelelse.

Hans chokolade vandt guld i kategorien ”Mørk Mælkechokolade" med chokoladen ”65 % Dark Milk” og guld i bedste "Mørk Chokolade" med ”Chuno 70 % tripple turned”.

Sidstnævnte fik også to "underguldmedaljer" for bedste chokolade "Direct Trade" og "Best Chocolate Maker".

På International Chocolate Awards dømmer dommerne først og fremmest ud fra smag. Dommerne smager chokoladerne blindt og vurderer kvaliteten på 26 produktionstekniske og sensoriske parametre. Der gives én guldmedalje og maksimalt fem sølvmedaljer i hver kategori.

Travlt år forude
I 2016 producerede Friis-Holm 10 ton chokolade, og i 2017 ender årsproduktionen på omkring 15 ton, hvilket forventes fordoblet i 2018, fortæller Mikkel Friis-Holm. Han havde de første syv år produktion i Frankrig, men etablerede egen chokoladefabrik i Danmark for snart tre år siden. I dag er der seks fuldtidsansatte i Danmark.

- Vi går en fantastisk tid i møde. Vi har vanvittigt travlt, som det ser ud nu. Derudover har vi indgået en række spændende og store kontrakter med udlandet. Og oveni kommer så en guldmedalje fra International Chocolate Awards. De sidste 10 år har været sjove, men også hårde. Der er sket meget, og det føles nu som om, at de helt store, strukturelle ting er på plads. Nu skal vi bare sende en hel masse god chokolade på markedet, fastslår Mikkel Friis-Holm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078