23948sdkhjf

Danske forbrugere prioriterer fødevarers kvalitet

Danskerne forbinder mad og måltider med glæde og samvær. Derfor er friskhed og kvalitet deres primære bekymring, viser nye undersøgelse
Det er en ny Eurobarometer-undersøgelse af europæernes opfattelse af fødevarerelaterede risici, som har belyst de danske forbrugeres prioriteringer.

Ud over konklusionerne om kvalitets store betydning viste undersøgelsen også, at dyrevelfærd næsten spiller lige så stor en rolle for forbrugerne. 76 procent pegede på dyrevelfærd som deres største bekymring, mens 77 procent valgte friskhed og kvalitet. Antibiotika- og hormonrester var den tredjestørste bekymring, idet 70 procent vægtede emnet.

Understøtter tidligere undersøgelser
Resultaterne kommer ikke bag på fødevareforskere ved DTU.

- Undersøgelsen understøtter de resultater, vi har fra de danske kostundersøgelser, hvor vi også ser, at måltiderne betyder meget for danskerne", siger forskningschef Inge Tetens fra DTU Fødevareinstituttet.

På samme måde viser undersøgelsen, at de danske forbrugere går meget op i hvad de spiser, idet de er blandt de mest velinformerede af EU-borgerne.

Tror på eksperter
En høj grad af tillid til eksperter er også kendetegnende for de danske forbrugere.

Reaktioner på information om fødevarerelaterede emner deler dog de adspurgte. Hvor den ene halvdel bliver bekymrede, når de hører nyt om mad, ignorerer den anden halvdel historier. Til gengæld er de to grupper fælles om sjældent at lade deres madvaner påvirke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063