Opfattelsen af sundhed udvides. Derfor vil en ny madpyramide, som FDP er ved at udvikle, indregne flere faktorer end de rent ernæringsmæssige.
Særligt klimahensyn kommer til at indtage en fremtrædende rolle i den nye guide.
- Det at definere sunde fødevarer handler nu og i fremtiden ikke kun om, hvad der er ernæringsmæssigt sundt, men også hvad der er godt for miljøet, siger Joan Preisler, ansvarlig for sundhedsområdet hos FDB, til Politiken.
Hvor klimahensyn bliver en faktor i den nye madpyramide, er det dog stadig sundhed der er afgørende, herunder også ny viden om ernæring.
Den nye madpyramide vil sandsynligvis også ligge tæt op af sin forgænger. Blandt andet fordi mange fødevarer, som det anbefales bør indtage en beskeden plads på spisebordet, også ligger i den CO2-tunge ende så som oksekød.
- Langt hen ad vejen er der overenstemmelse mellem det, der er sundt, og det klimavenlige, siger Joan Preisler.
Den nye pyramide, som erstatter den oprindelige udgave fra 1976, lanceres i april næste år.