23948sdkhjf

Økologiske specialbutikker presses af store kæder

Kun i landets største byer er der basis for specialbutikker
Udmeldingen er klar, efter at flere økologiske specialbutikker har måtte give op flere steder i landet. Kun i København og Århus lader der til at være kunder nok.

- Groft sagt kan man i dag få alle økologiske basisvarer i kæden Netto, siger Flemming Birch, chefkonsulent fra Retail Institute ifølge Business.dk til Økologi & Erhverv.

Stigende salg går til etablerede kæder
Det er detailkæder som Dansk Supermarked og Coop, der sælger langt hovedparten af de økologiske fødevarer i Danmark. Det er også dem, som opsuger stigning i efterspørgslen.

Forsøg på at starte butikker, som udelukkende sælger økologiske varer, er indtil nu slået fejl. Kæder som Egefeldt og Gaardbutikken.dk og butikkerne Høkeren i Kolding og Green Store i Esbjerg har alle drejet nøglen om.

Danskerne er i stigende grad interesserede i de økologiske varer. Men det lader i sig selv ikke til at være grundlag for specialiserede butikker.

- Økologien ligner et konstant vækstmarked. Spørgsmålet er bare, hvor væksten kommer til at ligge. Min hovedpointe er, at den ender ude i den etablerede dagligvarehandel, siger Flemming Birch.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078