23948sdkhjf

Megabutikker på over 3500 kvadratmeter kan være på vej i Danmark

Regeringen overvejer at tillade dagligvarebutikker på over 3500 kvadratmeter, såkaldte hypermarkeder, på baggrund af ny rapport
Den potentielle ændring af planloven skal sikre bedre konkurrence i detailhandlen.

Stor utilfredshed hos brancheorganisation
Ideen om at tillade hypermarkeder får en hård modtagelse hos De Samvirkende Købmænd. Planloven blev efterset for tre år siden, og det ser man ingen grund til at ændre på. Desuden lyder kritikken, at den forslåede ændring vil være ødelæggende for mange butikker.

- Sverige ligger en stor del af handlen uden for de større byer, og det er der bred politisk enighed om at undgå i Danmark. En liberalisering kan smadre den fintmaskede butiksstruktur, vi kender i Danmark, siger John Wagner, direktør i De Samvirkende Købmænd ifølge Business.dk.

Liberalisering skal fremme konkurrence
Større dagligvarebutikker vil være med til at fremme konkurrence på detailmarkedet. Det er budskabet i rapporten fra det internationale konsulentfirma McKinsey. De danske priser ligger i dag blandt de højeste i Europa.

Nye regler skal gøre det muligt og attraktivt for internationale detailgiganter i hypermarkedsstørrelsen, at åbne butikker i Danmark. Den øgede konkurrence fra bidrage til lavere priser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093