Storkøkkener har fået bedre styr på listeria

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Men stadig plads til forbedringer hos plejehjem, hospitaler og cateringfirmaer

Institutionskøkkener og private cateringfirmaer er blevet langt bedre til at håndtere risikoen for listeria i den mad, de leverer til svækkede ældre og til patienter på landets sygehuse.

Det dokumenterer en stikprøvekontrol, som Fødevarestyrelsen har gennemført på godt 150 virksomheder.

Hvor kun 7 ud af 10 virksomheder kunne klare et kontrolbesøg uden anmærkninger til blandt andet deres risikoanalyse og egenkontrol tilbage i 2015, var tallet steget til 9 ud af 10 i 2017.

- Udviklingen er gået den rigtige vej. Men der er stadig omkring 10 procent af køkkenerne, der ikke har styr på håndtering af og kontrol med listeriabakterien,konstaterer Inge-Lis Kyllesbæk Andersen, dyrlæge i Fødevarestyrelsen.

Alle fik rettet op
Fødevarestyrelsen har siden januar fulgt op med ekstra kontrol og vejledning hos de virksomheder, der fik indskærpet reglerne. Alle køkkener har siden rettet op på de fejl og mangler, som myndighederne har påpeget.

- Det kan være fatalt for svækkede og ældre, hvis de får leveret mad med lang holdbarhed, som ikke er håndteret korrekt. Så stiger risikoen for listeria og dermed risikoen for alvorlige infektioner og i værste tilfælde dødsfald. Derfor er det så utroligt vigtigt, at køkkenerne har styr på procedurerne, forklarer Inge-Lis Kyllesbæk Andersen.

Fødevarestyrelsen har i efteråret udsendt faglig information om listeria til landets 98 kommuner, herunder sosu-assistenter, hjemmeplejere, sygeplejere og køkkenpersonale, der håndterer mad til alvorligt syge og svækkede.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Nyhedsbrev

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Hakkekød trækkes tilbage

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Fødevarestyrelsen: Danske spædbørn går fri af fransk salmonellaskandale

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Rørvig Dessert har brug for mere plads

- Vi er under pres, fastslår indehaver Morten Weidemann

Sall Whisky Distillery tager form

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-platforme

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Temadag: Ensartet affaldssortering med fokus på plast input fra hele værdikæden

Hvordan sikrer du et bedre match i din rekruttering?

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye pro...

En helt almindelig dag i vores udlejningsafdeling…

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

YASKAWA frekvensomformere hos ZF Danmark

Optimering af Sandpiper Membranpumper

Send til en kollega

0.179