23948sdkhjf

Jubilæum: Sika fylder rundt – både lokalt og globalt

I år er det 50 år siden, at Sika rykkede ind i Danmark. Det sker samtidig med, at det schweiziske moderselskab runder 100 år.
I 2010 er det 100 år siden, at Kaspar Winkler lagde grundstenen til den virksomhed, der i dag er en af verdens førende leverandører af kemiske byggeprodukter.

I begyndelsen var fokus på at udvikle løsninger til tætning af murværk og tunneller, og det første produkt – additivet ”Sika-1” – blev brugt til tætning af St. Gotthard-tunnellen.

Produktet var dengang revolutionerende, og det indgår stadig i Sikas sortiment.

I dag er Sika-koncernen stærkere end nogensinde. Det, der begyndte som et lille familiefirma, har udviklet sig til en global leverandør af bl.a. forstærkning, fastgørelse og betonteknik til byggeriet og procesindustrien.

Sika er repræsenteret i mere end 70 lande og er stadig ejet af grundlæggerens efterkommere. Koncernen er stærkest repræsenteret i Europa, men udvider i disse år i både Asien og USA.

50 år i Danmark
Sika Danmark A/S startede 1. oktober 1960. I Danmark fejres der derfor også jubilæum i år.

Siden indtoget på det danske marked har Sika haft skiftende adresser, men fra 2004 har Fredensborg været fast hjemmebane for Sika Danmark A/S.

Her er hele administrationen samlet, og huset rummer desuden produktion, R&D og teknisk service. I 2006 åbnede et stort nordiske lager i Hedehusene, som i dag servicerer de skandinaviske lande med et hav af Sika-produkter.

Sika Danmark A/S fremstår i dag som en komplet leverandør til industri og byggeri. Mange produkter udvikles i dialog med kunderne, og når store projekter starter op, er Sika ofte med fra begyndelsen.

Produkter til industrien udgør cirka to tredjedele af Sika Danmarks aktiviteter. Den resterende tredjedel er produkter, der primært henvender sig til bygge- og anlægssektoren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078