Glæde hos Danisco efter direktiv fra EU-Kommissionen, som giver rosmarinekstraktet den endelige blåstemplingen.
Godkendelse til anvendelse i bredt udvalg af fødevarerMed direktivet, som godkender Daniscos rosmarinekstrakt slås det fast, at der ikke er nogen sikkerhedsmæssige betænkeligheder ved eksponering via kosten.
Brugen af det nye konserveringsmiddel tillades i fedtstoffer og olier, bageriprodukter, kødprodukter, tørrede supper og kartoffelprodukter og ernæringstilskud som fx fiskeolie.
Ved Danisco er der naturlig glæde over godkendelsen af rosmarinekstraktet. Endvidere betragtes accepten som et skridt i den rigtige retning til at udfylde den stigende efterspørgsel efter naturlige produkter.
- Rosmarin er en meget populær krydderurt blandt forbrugerne. Det er en stor konkurrencefordel for de fødevareproducenter, der bruger ekstrakter af rosmarin til at bevare deres produkters høje kvalitet, siger Global Business Director for Danisco, Jørgen Sørensen.