23948sdkhjf

Bi-produkt fra øl er godt fyldstof til foder til pelsdyr

Samarbejde etableret via Risø DTU’s netværk om anvendelse af restprodukter har givet pote. Efter indledende succes udvides samarbejdet til andre producenter
Biograin/JLG Innovation, som afsætter restprodukter fra øl-produktion, mask, til kvægfoder. Faldende efterspørgsel om sommeren skabte behov for at komme af med det andetsteds. Via et netværksmøde ved Risø DTU kom det frem, at Sjællands Pelsdyrfoder manglede det Biograin havde i overskud.

- Vi fortalte på netværket om at vi har behov for en del fibre til vores foder. Og Lars havde det her mask, der indeholder en masse fibre. Så lå det jo lige for at starte et forsøg, fortæller Flemming Stjenegaard, direktør i Sjællands Pelsdyrfoder.

Velegnet til pelsdyrfoder
Mask viste sig velegnet til at komme i minks foderblanding.

- Når man laver foder er der to ting man skal sikre sig: dels skal den ernæringsmæssige kvalitet være i orden, dels skal dyrene simpelthen kunne lide foderet. Her viste masken sig at være meget velegnet, for den er ret sød og det er noget dyrene kan lide, siger Flemming Stjernegaard.

Efter de succesfulde forsøg med at tilføje mask til foderblandingen har samarbejdet løbet godt et år.

Nyt marked
Biogain er nu i gang med at udvide salget af mask. Der er taget kontakt til andre producenter, som man hjælper i gang med at anvende den nye foderblanding.

- Udover at levere mask, udvikler vi maskiner til håndtering af foderet og know how blandt andet i forbindelse med brug af mask i foder. Der produceres årligt 650.000 foder, så det er klart et interessant marked for os”, siger Lars Olufsson fra Biograin, der årligt aftager 100.000 tons mask fra ølproduktionen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066