23948sdkhjf

Udbredt bekymring for kunstige sødestoffer

Godt 40 procent af danskerne undgår produkter, som indeholder kunstige sødestoffer, viser en ny undersøgelse
Bekymringen for de kunstige sødestoffer betyder, at forbrugerne i stigende grad forsøger at undgå dem. Samtidig er der udbredt interesse i ernæring og motion.

Forsøger både at undgå sukker og kunstige sødestoffer
Mens det er 40 procent af de danske forbrugere, som forsøger at undgå de kunstige sødestoffer er antallet der prøver at undgå sukkersødede produkter helt på 34 procent. Undersøgelsen viser samtidig, at godt 25 procent er ligeglade med, hvordan produkter er sødet.

En del af forklaringen på, at mange forbrugere foretrækker sukker frem for de kunstige sødestoffer kan findes i, at sukker betragtes som et naturligt produkt.

De danske forbrugeres bekymring er ikke enestående.

- Det er en udvikling, som har været i gang i et par år, og som er endnu mere udbredt i f.eks. Sverige, siger Manager Nutrition Communication Anne-Mette Nielsen fra Nordic Sugar.

Udbredt interesse i sundhed og ernæring
Undersøgelsen, som har afdækket holdningerne til sukker og sødestoffer, viser også, at danskerne har taget de mange kampagner om sund mad og motion til sig.

Mellem 40 og 50 procent af de adspurgte har prøvet at tabe sig viser undersøgelsen. Af dem nævner hele 83 procent kostændringer og 62 procent fysisk aktivitet som måder de har forsøgt at tabe sig.

Undersøgelsen, som er foretaget af The Nielsen Company, omfattede 10.000 personer i de nordiske lande, herunder 2.700 danskere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078