23948sdkhjf

MadX skal ligge i Roskilde og Hirtshals

Fødevareministeriet har valgt at placere det nationale madexperimentarium, MadX, i Roskilde og Hirtshals. Det ventes, at MadX slår dørene op for offentligheden i starten af 2011. Bestyrelsen udpeges i den nærmeste fremtid
Så blev det besluttet hvilken af de otte byer, som konkurrerede om at få Danmarks nye eksperimentarium for fødevarer, MadX, tildelt. Valget er faldet på en opdeling mellem Roskilde og Hirtshals.

Bred vifte af kompetencer og erfaringer
I Roskilde bliver MadX tilknyttet Roskilde Uddannelsescenter, som rummer en række maduddannelser. Ved afdelingen i Hirtshals vil fokus være på mad fra havet. Ligeledes vil der blive trukket på de erfaringer med grønsagsproduktion og væksthuse, som er blevet opbygget på Fyn.

- Det endelige valg faldt på Roskilde og Hirtshals, fordi vi her blandt andet har optimale muligheder for at rumme hele fødevarekæden fra råvare til gastronomi og samtidig etablere et eksperimentarium, der kan favne både den almindelige dansker og den internationale arena. Jeg er sikker på, at vi nu får skabt de bedst mulige rammer, der kan gøre MadX til hele Danmarks eksperimentarium for fødevarer, mad og måltider, siger Henrik Høegh.

Arbejdet med at opbygge en organisationsform, som inddrager en bred vifte af interessenter og kompetencer fra hele landet, påbegyndes nu.

Store forventninger
I Roskilde er man ikke i tvivl om, at man kan løfte opgaven MadX indebærer. Derfor ser man med glæde frem til at hvad MadX vil betyde lokalt og regionalt.

- Konsortiet har præsenteret et meget flot og visionært projekt, og det kvitterer Fødevareministeriet nu for. Jeg er meget glad på både byens og byrådets vegne. Konsortiet og især slagteriskolen har gjort et fantastisk flot stykke arbejde, og de har argumenteret overbevisende for sagen. Vi får nu et stærkt kraftcenter til kommunen, og jeg er meget spændt på at se de mange gode ideer realiseret i et samarbejde mellem forsknings- og uddannelsesinstitutionerne og med dyrskuet og festivalen, siger borgmester Poul Lindor Nielsen.

Et løft til dansk madkultur
MadX har til formål at løfte den danske madkultur, styrke uddannelsesmulighederne og fremme et innovativt fødevareerhverv. Det skal bringe Danmark op i madens superliga.

Innovationen i fødevareerhvervet skal fremmes, så danskerne kan finde flere spændende, velsmagende og sunde madvarer på hylderne i supermarkedet og specialbutikkerne. Ligeledes skal MadX være med til at løfte niveauet for hverdagsmaden i kantinen på arbejdspladsen, skolen og hospitalet.

MadX’ grundbevilling på 15 mio. kr. ventes at blive suppleret med ekstern finansiering.
Læs mere om: MadX
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074