23948sdkhjf

Danish Crown brager frem

Rekordresultat fra slagterikoncernen efter strategiplan er ført ud i livet. Det skal nu komme landmændene til gode
Danish Crown har fremlagt et årsregnskab, som viser en stigning i omsætningen til 45,2 mia. kr. fra 44,7 mia. sidste regnskabsår.

I regnskabet fremgik det også, at slagterikoncernen har nået et rekordresultat på 1,65 mia. kr. I 2009 lå resultatet på 1,16 mia. kr.

- Den rekordhøje indtjening i især de udenlandske afdelinger er en del af DC Future, og den har bidraget betragteligt til resultatet. Men vi har i løbet af året også haft en særdeles gunstig afsætning på verdensmarkedet, og her betyder vores kendskab og adgang til markeder som især Rusland og Asien meget. Derudover har vi set meget lave finansieringsomkostninger, som også bidrager, siger CEO i Danish Crown, Kjeld Johannesen.

Pressede landmænd får kontakt afregning
Selskabets ejere kan se frem til den højeste restbetaling i selskabets historie, da der er 1,316 mia. kr. til udbetaling.

- Danish Crown præsterer i år markedets højeste pris til landmændene ved stalddøren, og det gør en stor forskel, siger bestyrelsesformand i Danish Crown Niels Mikkelsen.

Plan for fremtidig vækst
En stor del af æren for rekordregnskabet ser bestyrelsen i en succesfuld iværksættelse af strategiplanen, DC Future, der blandet andet har haft fokus på konkurrencedygtighed.

- Der ligger en stor indsats bag det gode resultat, og derfor er vi også meget glade for at kunne præsentere det. Jeg tør godt sige, at uden det meget målrettede arbejde med DC Future, ville vi ikke stå med den konkurrencedygtighed, vi har i dag – og heller ikke med det resultat, siger Kjeld Johannesen.

De flotte resultater skal bruges fremadrettet. Målet er nu en forøgelse af omsætningen med 20 mia. kr., så koncernen i 2015 når en omsætning omkring de 65 mia. kr.

- Vi står over for en spændende udvikling i Danish Crown, men det er en udvikling, som kræver finansiel soliditet og ekstra kapital. Det er en ansvarlig beslutning, som gør det muligt at forfølge de ambitiøse mål, der er sat i DC2015, siger Kjeld Johannesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094