23948sdkhjf

Mangel på ribbensteg truer julen i Norge

Mangel på mellem 400-500 ton ribbenssteg medfører en midlertidig reduktion af tolden på ribben for at sikre nordmændene steg på julebordet
Det er udsigten til, at der i de sidste uger op til jul mangler mellem 400-500 ton ribbenssteg, der har gjort, at myndighederne sænker tolden på ribben for at sikre nordmændene steg på julebordet

Det er slagterigiganten Nortuna, som har regnet sig frem til omfanget af steg, som vil blive efterspurgt den kommende måned. Manglen skal opfyldes ved køb fra blandt andet Danmark.

- Det er mest aktuelt at købe dem fra Sverige, Danmark og Finland - måske også Tyskland. Men det bliver vanskeligt at få fat på 400-500 ton på nogle få uger, siger Nortura-direktør Hans Thorn Wittussen til Bondebladet.no, ifølge Business.dk.

Priskrig har udløst situationen
Til de norske forbrugeres fornøjelse har de norske detailkæder gennem november udkæmpet en priskrig, hvor ribbenssteg har været et vigtigt våben. Det medfølgende storforbrug af ribbenssteg har nu medført mangel på den vigtige julespise.

- Markedssituationen er ændret, efter at dagligvarehandlen har brugt svineribben som lokkevare, og forretningskæderne har konkurreret om at have den laveste pris. Det har ført til bekymring for, at der bliver for få ribben i de sidste uger op til jul, siger Statens Landbrugsforvaltning (SLF) til avisen Vårt Lands netudgave ifølge Business.dk.

Udsigten til mangel på ribbenssteg er ikke gået ubemærket hen. Derfor tolden på ribben sat ned i tiden mellem d. 30. november og d. 23. december.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094