23948sdkhjf

Industribageruddannelse flot fra start

Elever med forskellige baggrunde er kommet godt i gang

Tilbage i januar startede 16 elever på den nye bageprofil for procesoperatører i Fredericia. Specialiseringen er etableret i samarbejde med Fødevareforbundet NNF, DI og EUC Lillebælt for at imødekomme de store industribagerier, eksempelvis Kohberg og Lantmännens behov for kvalificeret arbejdskraft.

- Vi er kommet rigtig godt fra start. Det er en blandet elevgruppe af både helt unge og mere voksne, der kommer fra andre brancher, mens andre igen har arbejdet i industribagerbranchen som ufaglærte på virksomheder som Easyfood, Lantmännen og Kohberg, som også har oprettet praktikpladser til alle, siger Henning Aaberg, uddannelseschef på EUC Lillebælt. Han fortæller, at bageribranchen ikke tidligere har været en integreret del af procesoperatøruddannelsen.

- Bagerbranchen er lidt speciel, fordi den er gået fra håndværk til procesteknologi. Vi har et godt samarbejde med Kold College, hvor eleverne får bagerhåndværket, mens vi kan lære dem om procesteknologi.

- Mange af de andre brancher, for eksempel bryggerier, har selv været med til at opbygge og udvikle procesoperatøruddannelsen. Industribagerne stikker lidt ud, og derfor har de nu fået deres egen linje. Man kan sagtens tænke sig, at der kommer andre lignende specialiseringer i fremtiden, men vi har ingen konkrete planer pt., siger Henning Aaberg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109