Klassisk chokoladeproducent er i fremgang

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Sv. Michelsen Chokolade kom ud af 2016/17 med et pænt regnskab, der viser en positiv udvikling og stigende overskud på bundlinjen.

Overskuddet før skat blev 1,2 millioner kroner mod 0,3 millioner kroner året før. Stigningen er navnlig resultatet af et strategisk optimeringsarbejde blandt andet i produktionen.

Sammen med et stærkt cash flow finder ledelsen resultatet på et acceptabelt niveau.

På salgssiden har den kendte chokoladevirksomhed med held fortsat udviklingen af sin multikanalstrategi med salg gennem delikatesse- og chokoladeforretninger, egne butikker, samarbejdspartnere samt på nettet.

Som led i udviklingen af multikanalstrategien har Sv. Michelsen Chokolade til bestyrelsen nyvalgt branding- og designeksperten Bjarne Hansen, CEO & Founder af Menu A/S, der styrker bestyrelsen med sine betydelige kompetencer.

Læs også: Eksterne kræfter sender Sv. Michelsen på rette vej

-Vi arbejder meget bevidst med en multikanalstrategi, der skaber en god balance i salget, siger Nicolas Dorff, 3. generation i Sv. Michelsen Chokolade. Han tilføjer:

-Vi driver syv egne Sv. Michelsen Chokolade-forretninger. En ottende flagskibsforretning blev i denne uge åbnet på Strøget, tæt på Rådhuspladsen i København.

Læs også: Ny direktør hos Sv. Michelsen Chokolade

Konkurrencen i branchen er fortsat hård og med relativt tunge omkostninger til kvalitetsråvarer, produktion og ikke mindst den meget høje chokoladeafgift resulterer i relativt små marginaler. Fokus er uanset de mange udfordringer på at sikre en sund virksomhed med fortsat lønsom vækst.

2016/17 er første fulde regnskabsår efter Sv. Michelsen Chokolade, som den første i Danmark omlagde til 100 procent Fairtrade-chokolade. Bæredygtighed og Fairtrade er i rivende vækst og en stærk forbrugertrend på det danske marked, som virksomheden forsat vil investere i.

Sv. Michelsen Chokolade A/S
mio. kr. 2016/17 2015/16
Bruttofortjeneste 17,6 17,5
Driftsresultat (EBIT) 1,5 0,7
Resultat før skat 1,2 0,3
Årets resultat 0,9 0,2
Balancesum 14,4 14,3
Egenkapital 2,5 1,9
Soliditetsgrad 48,4% 44,8%
Regnskabsperioden er 1. september til 31. august.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Food tech: Grib mulighederne i England

Harboe afviste private label-kunder

Hvordan læses en standard?

Efter brand hos Danish Crown: Slagter hurtigt igen

Jensens Bøfhus lancerer bøf-levering til døren

Nyhedsbrev

Stauning Whisky nægter at sælge alt til USA

Hanegal brugte forkert emballage

Hvordan bliver en standard til?

- Vegansk kød vildleder forbrugerne

FødevareDanmark kritiserer, at nyhed fra Naturli' Foods omtales som kød

Eksporten af danske fødevarer sætter rekord

Øget omsætning, men underskud i Nemlig.com

Online-supermarkedet har stadig sit første overskud til gode

Skiold baner vejen for vestjysk whisky

Erhvervspakken åbner nye huller i skattelovgivningen

2

Danmark kan ikke få bugt med sygdomsbakterie i kylling

Skare Food for alvor tilbage på sporet

Arla slutter produktionen på historisk mejeri

Erfaren madproducent får et ekstra køkken

Ejeren af Kirstens Køkken udvider med en ny forpagtning

Nyt destilleri skal allerede udvide

Gourmetrestaurant flytter til ny bydel

1

Masser af fødevarelove er på vej væk

Hvad er en standard?

Naturli' Foods klar med "verdenssensation"

Vegansk hakkekød vækker begejstring

Kaloriemærkede menukort får os til at vælge sundere mad

Specialordre til LP Kolding

Royal Unibrew laver eget mikrobryggeri

Mænd er mest villige til at spise græshopper og larver

Carlsberg åbner nyt lille bryggeri

Ingen gider at købe tidligere slagteri

Norden bliver samlet på Grüne Woche i Berlin

Bassist i verdenskendt band åbner ny restaurant i København

Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Bliv klogere på harske fødevarer

Madvognen ruller sig ud på nyt marked

Slut med buræg i Irmas egne varer

Chr. Hansen skal have ny topchef

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VPD ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

Året der gik for AVN Teknik!

Alexandra Instituttet står bag e-bog om IoT-sikkerhed

Julen varer lige til påske ...

NYT Mobilkøkken med mange muligheder fra Dansk Mobil Køkken

Softwarestyrede Connected Services fremmer digital omstilling

Gravlund Industrigummi udvider i Teknisk Salg

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Globalt økonomisk momentum

CENTA Transmissioner ønsker alle en glædelig jul og uddeler juledonationer

Slip for uønskede bakterier med CleanBox

Verder Pumper holder Juleferie i uge 52

Fokuser på din kerneforretning - Outsource din elektroniske samhandel

Brandsikre skabe fra DENIOS

Pescatech sælger patenter

Mærknings- og etiketteringsløsninger til hele fødevareindustrien

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Verdens bedste kædeopkorter til dit kædesæt fra Gunnebo

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Stort spring ind i fremtiden

Kemisk hærdet glas - Mirit Glas

Rustfri Gear og motorer

Ny tydeligere mærkning af Bredels pumpeslanger

Nidec på Ajour 2017 - Vi siger tak for sidst!

Send til en kollega

0.439