23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen tjekker julebuffeten

Hvert år smittes forbrugere med bakterier og norovirus fra julebuffeterne. Enten fordi noget er gået galt ude bagved i køkkenet eller i trængslen blandt buffetgæsterne og fadene med lune retter.
En kontrolkampagne fra Fødevarestyrelsen sætter for tiden lup på, om hygiejnen i restaurantkøkkenerne er i top og temperaturen i køleskabet er i bund. Samtidig vil kontrollørerne vejlede køkkenpersonalet om, hvordan de med enkle forholdsregler kan være med til at undgå at eventuelle bakterier og virus kommer med over i de færdige retter.

- Ved julebuffeten er der ofte flere gæster end normalt, så vi kontrollerer, om køkkenerne rent faktisk har plads og forhold til så store produktioner. Vi har fokus på, at rå kødsaft fra juleanden og flæskestegen ikke kommer over i færdige retter, at juleanden er korrekt gennemstegt og endelig, om der er kapacitet til nedkøling af retter til senere brug, alt sammen forhold, som vi ved, kan være tikkende bomber til en gang maveonde, forklarer Fødevarechef Bjørn Wirlander fra Fødevareafdeling Rødovre.

- Hvert år har vi også fokus på, om buffeten er hygiejnisk indrettet, så spisegæsten ikke kan sprede roskildesyge til andre spisegæster via buffetmaden, fortæller Bjørn Wirlander. Han glæder sig samtidig over, at kontrolindsatsen i 2009 har båret frugt. I 2008 var der i Hovedstadsområdet 14 udbrud med 400 syge, som skyldtes syge spisegæster, der havde spredte roskildesyge med buffetmaden. Sidste år var var tallet nede på 3 udbrud med 60 syge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063