23948sdkhjf

Danish Crown udvider samarbejde med Axfood

En ny aftale med den svenske detailkæde Axfood åbner nu for en udvidelse af Danish Crowns detailpakkefabrik i Jönköping.
Fabrikken Danish Crown K-Pack blev indviet sidste år.

- Lige siden åbningen har afdelingen udelukkende leveret produkter til Axfood. Det har fungeret optimalt, og derfor har Danish Crown og Axfood valgt at intensivere samarbejdet, fortæller salgsdirektør Claus Hein fra Danish Crown Nordic og fortsætter:

- Den nye aftale betyder, at vi fremover skal butikssortere varerne på fabrikken. I dag sorterer Axfood selv alle varer manuelt, når de modtager dem fra os, men fremover skal vi levere ordrerne sorteret og ekspederet til de enkelte butikker. Det er en stor fordel for Axfood, fordi der nu går kortere tid fra de afgiver ordren, til varerne er ude i butikkerne, siger Claus Hein.

Fuldautomatisk højlager
Afdelingen skal fremover håndtere flere end 260 ordrer til de enkelte butikker mod de nuværende 5 større, samlede ordrer dagligt.

Det stiller større krav til håndteringen af varerne, og derfor er der lige nu ved at blive opført et helt nyt højlager ved afdelingen, som skal stå klar næste sommer.
- Det er et fuldautomatisk bufferlager, et såkaldt kaoslager, som vi opfører. Fremover producerer vi til det nye lager via prognoser. Når den faktiske ordre kommer, bliver varerne automatisk trukket ud fra lageret og sorteret af robotter, siger Niels V. Juhl, der er teknisk chef i Danish Crown.

- Der bliver plads til 36.000 kasser, som bliver styret gennem systemet af stregkoder. Robotterne kan håndtere 2.900 kasser og levere 76 færdigpakkede paller i timen. Vi skal håndtere den samme mængde kasser, men da de skal butikssorteres bliver det til flere paller. Anlægget bliver væsentligt mere komplekst, men på trods af det skal der kun et par ekstra medarbejdere til at håndtere og overvåge det, siger Niels V..Juhl.

Danish Crown forventer at tage det nye 700 m2 store og 12 meter høje lager i brug ultimo juni 2011.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109